Cuma günü her zamanki alışkanlığımla Halk TV’yi açtım. Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun skandal kararı ile ekranın karartıldığını bir an için unutmuştum.

RTÜK’ün skandal kararının gerekçesi ise ilginç; “Fox TV ve Halk TV yayınları ile halkı kin ve düşmanlığa sevk ediyor. FOX TV Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal halkı sokağa dökmeye ve polis aleyhine kamuoyu nezdinde algı oluşturmaya çalışıyor. Müjdat Gezen’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri eleştiri sınırını aşıyor. Metin Akpınar’ın sözleri de toplumu kin ve düşmanlığa itici nitelikte.”

RTÜK İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Yaşar Uğurlu'nun imzasını taşıyan ceza istemli raporda, şu ifadeler yer aldı: “Yılmaz Özdil, AK Partili belediyecilik anlayışını ve Kayseri şehrindeki uygulamayı örnek göstererek, alt tarafı bir bira içmek için Erciyes Dağı’na çıkmanız lazım. Yasak… Yaa arkadaş bir bira. Tayyip Erdoğan bir tek bira içmiş olsaydı bugün çok daha iyi bir Türkiye olurdu. Çünkü bunu kötü alışkanlık ya da alkol manasında söylemiyorum.”

Ama gel görki RTÜK bu ifadelerin alkolü özendirici nitelikte olduğunu belirterek cezayı yapıştırdı.

Fox Tv’ye ilişkin rapor da evlere şenlik: “Fatih Portakal, Fransa’da yaşanan protestolara yönelik yayınlanan haberi sunarken 'Hadi bakalım barışçıl bir eylem için protesto edelim, zamları protesto edelim, doğalgaz zammını. Hadi bakalım, yapalım. Yapabilecek miyiz?' dedi. Bu sözleri ile halkı zamları protesto etmek amacıyla sokaklara davet ettiği görülmüştür.”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, RTÜK’ün Fox TV ve Halk TV’ye verdiği ağır cezaların seçim takvimine ayarlandığını belirterek konuyu TBMM’ye taşıdı: “Hemen her seçim öncesinde hedef gösterme alışkanlığının son kurbanı gerçekçi ve muhalif yayın çizgisi ile yüksek izlenme oranlarına erişen Fox TV ve Halk Arenası oldu. RTÜK iktidar partisinin miting meydanlarında gösterdiği hedefin uygulayıcısı olamaz. Bu kanallarda zorla belgesel izlettirilecek.”

En ufak bir hata yapan muhalif televizyonlara ceza yağdıran RTÜK her gün küfürle dolu kanalları neden görmüyor acaba? Gazeteciler düşünmeyecek, eleştirmeyecek, sorgulamayacak, konuşmayacak ve yorum yapmayacaksa kamu çıkarı adına neyi yerine getirecekler? Almanya’da Goebbels, “Gazeteciler bir piyanonun tuşları gibi olmalıdır. Biz hangi tuşa basarsak o sesi çıkarmalıdır” diyordu.

Haftaya yeniden buluşmak üzere hoşça kalın dostlar.