RÖPORTAJ: Elif Ecem İLGİZ

Yerel seçimler yaklaşırken partilerde de aday adaylığı yarışı hızlandı. CHP’de aday adayları bir kulağı Ankara’da genel merkezde çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyorlar. Özellikle İzmir’de her ilçede neredeyse 20’in üzerinde aday adayı sahada çalışıyor, hem parti tabanına hem de İzmirliler’e ulaşmaya çabalıyor.

Bayraklı da İzmir’in en merak edilen ilçelerinden biri. Çünkü Bayraklı, İzmir’in en çok tartışılan ilçelerinden. Yeni kent merkezinin ve gökdelenlerin Bayraklı’da olması herkesin dikkatini buraya yöneltmesine neden oluyor. Bayraklı aynı zamanda rant demek.

Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı Belediye Başkan aday adaylarından Avukat Pınar Susmuş ile Bayraklı’yı ve aday olup seçilmesi halinde yapacağı projeleri konuştuk. Şimdi söz Pınar Susmuş’un…

Neden aday oldunuz ve neden Bayraklı’yı seçtiniz?

Öncelikle İzmir’in kalbi Bayraklı’ya, güzel körfezin güzel insanlarına gönül dolusu selam olsun. Ülkemiz ve kentimiz için belki de bir dönüm noktası sayılabilecek, önemli bir yerel seçimin arifesindeyiz. Partimizin yerel yönetim stratejisi ve vizyonu; kentleri daha yaşanır kılmak, vatandaşları kendi kentlerinde yaşamaktan mutlu, refah içinde ve katılımcı insanlar haline getirebilmektir. Yaşadığım bu güzel ilçeye hizmet edebilmek amacıyla, büyük sorumluluk ve özveri isteyen bu onurlu göreve ikinci kez talip oldum. Partimizin sosyal belediyecilik anlayışı ile umutlarımızı, hedeflerimizi birleştirerek, Bayraklı Belediye Başkanlığı görevini layığı ile yapabileceğime tüm kalbimle inandığım için adayım.

Yerel yönetim anlayışınızdan bahseder misiniz?

Belediye yönetimi bir anlamda yerel hükümettir ve belediyeler ticarethane değildir. Programımızı; doğası, yolu, suyu, havası, yeşili, imarı ve güzellikleriyle temiz, sakin, ucuz ve yaşanabilir bir kent hedefi doğrultusunda oluşturmanız gerekir. Zira yaşam ve insan değerlidir. Bu felsefeye içtenlikle inandığım için adayım. Kentte yaşayan her vatandaş, belediyenin hizmetlerinden eşit olarak yararlanmalıdır. Emeğe ve sosyal adalete saygılı olmak, bu konuda etkili bir politika oluşturmak ve uygulamak sosyal belediyecilik anlayışının önemli bir ilkesidir. Bayraklı’da sosyal adaletin ve emeğin en yüce değer olduğu yargısına uygun bir anlayışın yaygınlaşmasını sağlamak için adayım.

Bayraklı halkı size neden tercih etsin?

Bayraklı halkı çağdaş belediyeciliğin gereği olan daha kaliteli hizmetleri ve toplumsal vizyonu hak ediyor. Bu konuda; inancım, projelerim ve hizmet üretme isteğim ve daha da önemlisi geçmişten bugüne artarak süren ciddi bir hazırlığım var. İlçemizin on yıldır çözüm bekleyen can yakıcı sorunları var. Bu sorunlara yönelik çözüm önerilerimiz ve hazırlığımız var. Bayraklı’nın ilçe olduğu günden bugüne Bayraklı’ya özel projeler ürettik. Bunların hayata geçme zamanı geldi. Bayraklı insanının beklentilerini ve dertlerini iyi bilen, tüm ilçeyi karış karış gezen, insanlarıyla aynı sofraya oturmuş biriyim. Rüşvetin, kayırmacılığın, yolsuzluğun olmadığı, dürüst ve temiz bir yönetim oluşturmak için adayım. “Nasıl talan ederiz?” diye düşünenlere “DUR” demek için adayım.

Aday gösterilir ve seçilirseniz nasıl bir başkan olacaksınız?

Ulaşılan, konuşulan, anlaşılan, sorunlara ortak akıl rehberliğinde ve adalet duygusuyla yaklaşan, cesaretini, aklıyla birleştirerek hukukçu kimliği ile mücadeleden yılmayan bir başkan olacağım. İlçemizin yaşlıları için vefalı bir evlat, tüm hemşehrilerim için güvenilir ve sözünün eri bir dost, çocuklarımız ve gençlerimiz içinse bir yol gösterici ve koruyucu bir başkan olacağım. Aklını, vicdanını ve kalbini rehber edinen, daima bir anne sağduyusu ve şefkatiyle ilerleyen, Bayraklı için önem taşıyan kentsel dönüşüm, imar gibi konularda yasaları ve toplumsal refahı gözeten, belediye bütçesini etkin ve doğru kullanan, hesap veren bir başkan olacağım. Ulaşım, temizlik gibi temel konularda kesintisiz hizmet sunabilecek, bilgi toplumuna yakışır, çağdaş bir yerel yönetim sistemini Bayraklı’ya kazandıran, sivil toplum örgütleriyle ilişkilerini güçlü biçimde sürdüren ve halkın içinde olan bir belediye başkanı olacağım.

Bayraklı için projeler

Kariyer Geliştirme ve İstihdam Arttırma Merkezi

Bayraklı Kadın Semt Pazarı

Giymiyorsan Giydir Atölyesi

İyilik Hareketi Projesi

Bayrak Kart Projesi

Bayraklı Gıda Bankası

Belediye Anaokulu ve Kreşi

Doğançay Çocuk Köyü Projesi

Sürekli Eğitim Merkezi ve Yaz Okulu

Bilim Müzesi ve Parkı

Kadın ve Çocuk Akademisi

Mobil Sağlık Tarama Merkezi Projesi

Yaşlı ve Engelli Destek Merkezi

Engelliler İçin Akülü Araç Ve Şarj Merkezleri Projesi

Uyuşturucuya Değil Hayata Bağlan Merkezi

Kentsel dönüşüm ve kentsel yenilemenin hayata geçirilmesi

Yol, köprü, yeşil alan ve yeraltı/yerüstü otopark düzenlenmelerinin vatandaş ihtiyaç ve beklentilerine göre düzenlenmesi.

Kent Estetiği, Düzenleme ve Tasarım Projelerinin yapılması.

Çocuk ve Kadın Sığınma ve Barınma Evi.

Cumhuriyet ve Tören Alanının yapılması.

Modern ve çok katlı pazaryerlerinin yapılması.

Yeni asansörlü ve yürüyen merdivenli alt ve üst geçitler.

İlçedeki çarşıların düzenlenmesi.

Sevgi yollarının yapılması ve düzenlenmesi.

Her mahalleye oyun parkları.

Kültür ve Sanat Evi Kurulması.

Smyrna Kültür Festivali.

Çocuk Oda Orkestrası.

Dans, Enstrüman ve Sanatsal Kurslar Düzenlenmesi.

Kitap ve Okuma Şenliği.

Açık Hava Sineması, Tiyatrosu ve Konserleri.

Tarihi Yapıların Restorasyon Projeleri

Gençlik ve Spor Merkezi

Engelsiz Spor ve Yaşam Merkezi

Mahalle Spor Kulüpleri Projesi

Spor Tesisleri (Paten, Basketbol, Futbol, Tenis)

Çöp toplama araçlarının modernizasyonu

Güneş Enerji Santralinin Kurulması

Acil Durum Afet Yönetim Merkezi

Bayraklı Yat Limanı Projesi

Laka deresinin Islah edilerek gezi ve dinlenme alanına dönüştürülmesi

Dünya Barışı Anıtı’na Teleferik yapılması

Bayraklı Höyüğü Ören Yeri Kazı alanının turizme kazandırılması

Bayraklı sahilinin zenginleştirilmesi:

Piknik ve Barbekü alanları

Oyun ve Spor Parkları/Seyir Terasları

Minik Denizciler ve Balık Festivali

Yelken Yarışları

Sivil Toplum ve İşbirliği Merkezi

Muhtarlar Komitesi

Sivil Toplum ve İşbirliği Merkezi

Vatandaş Sorun Çözüm Merkezleri

İlçe halkı envanterlerinin güncellenmesi ve takip edilmesi (DATABANK)

Kentsel Dönüşüm Uygulama ve Danışma Merkezi

Kaynak Yaratma Merkezi (AB Fonları, Kalkınma Bankası, Dünya Bankası fonları) & Proje Geliştirme ve Koordinasyon Merkezi’nin kurulması

Pınar Susmuş kimdir?

Pınar Susmuş 1970 yılında Manisa’da dünyaya geldi. 1993 yılında DEÜ Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1994 yılından bu yana Bayraklı’da “Pınar Hukuk Bürosu” unvanı altında, İzmir Barosu’na kayıtlı olarak avukatlık mesleğini sürdürüyor.

2002 yılında CHP’ye üye olan Pınar Susmuş, partide sırasıyla Bornova İlçe Örgütü Hukuk Komisyonu Üyeliği, Bornova Yönetim Kurulu Üyeliği ve Eğitim Sekreterliği, 2009-2011 yılları arasında yerel seçimlerde Bayraklı Belediyesi Meclis Üyeliği, Hukuk Komisyonu Başkanlığı, İmar Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulundu.

2011 Genel Seçimleri’nde İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı olan Susmuş, 2013 yılında İl Hukuk Komisyonu Üyeliği yaptıktan sonra 2014 yerel seçimlerinde Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı oldu.

Pınar Susmuş aynı zamanda aralarında Atatürkçü Düşünce Derneği, Kadın Adayları Destekleme Derneği, Bayraklı Engelli Aileleri Sanat Kültür Dayanışma Derneği, Ege Kadın Dayanışma Vakfı, Ege Akdeniz Hizmet Vakfı, 118-R Yönetim Çevresi Lions Dernekleri gibi pekçok sivil toplum kuruluşunda da aktif olarak görev yapıyor.