İyi Parti 2. bölge milletvekili aday adayı Ömer Mustafa Özal: 16 yılda bu ülkeyi bitirdiler. 90 yıllık Cumhuriyet'i tahrip ettiler. Ama biz bu ülkenin sorunlarını çözeceğiz.

Ömer Mustafa Özal İyi Parti'nin 2. bölge milletvekili aday adaylarından. Afyonkarahisar Çay doğumlu ama yıllardır İzmir'de yaşıyor. Artık İzmirli. Kurulduğu günden bu yana İyi Parti'de. Geceli gündüzlü partisi için çalışıyor. 24 Haziran seçimleri için ekibiyle birlikte kolları erkenden sıvayan Özal, gün doğmadan yollara çıkıyor, İzmir'in ilçelerini tek tek dolaşıyor. Dert dinliyor, partisini anlatıyor, projelerinden söz ediyor. Aynı zamanda başarılı bir eğitimci de olan Ömer Mustafa Özal Gazete 9 Eylül'ün de sorularını yanıtladı. Çalışmalarını, projelerini anlattı.

EVE ZAMANIM YOK


Bize kendinizi anlatır mısınız, siyasete neden girdiniz?

Astsubay kökenliyim. İzmir'den 1986 yılında askerlik görevim nedeniyle ayrıldım. Ama deniz kokusunu özlediğim için çok sevdiğim kentime 1991 yılında geri döndüm. Kurulduğundan beri İyi Parti'deyim. İlk görevlerimizden biri Etimesgut ilçe teşkilatını kurmaktı. Ülkemin böyle bir partiye ihtiyacı vardı. Türkiye'nin tehlikede olduğunu biliyorum, gerginlik var. Halk alternatif yöneticiler arıyor. Bu yüzden İyi Parti kurulduğundan bu yana nefes almadan, uyku uyumadan dolaşıyorum. Çocuklarımı 8 aydan bu yana görmedim, onlarla kahvaltı etmeyi çoktan unuttum. İzmir'in de dertleri var. İzmir 1986 yılında bu kentten ayrılırken neyse geldiğimde de aynıydı. Ne yazık ki iktidar partisinden olmayan belediyeler üvey evlat. İzmir'i çok sevdiğim ve sorunlarını yakından bildiğim için İzmir'den aday adayı oldum, hemen kentime geldim ve çalışmaya başladım. Sivil toplum örgütlerini, şehit aileleri derneğini, Kıbrıs gazilerini, emekli astsubay arkadaşlarımızı, engellileri ziyaret ettim. 1 Mayıs'tan bu yana yollardayım. 1 Mayıs'tan bu yana 2. bölgede 16 ilçeyi ve yakın köylerini karış karış dolaştım. Aday listeleri 21 Mayıs'ta açıklanacak. Ama ben bütün hazırlıklarıma ve çalışmalarıma erkenden başladım. Normal seçim prosedürüne göre davransaydım bu kadar ilçeyi kısacık bir zaman diliminde dolaşamazdım. 12 günde ziyaret etmediğim ilçe, elini sıkmadığım vatandaş kalmadı.


UZMANLARIMIZ HAZIR


Gezdiğiniz yerlerde hangi eksiklikler var, neler yapacaksınız?

Mayıs ayı başından bu yana dolaştığım ilçe ve köylerde yöresel sorunları tek tek belirledik. Bu konuda ön araştırmalarımız ve çalışmalarımız da vardı. İki ekiple birlikte çalışıyoruz. Bu ekipte akademisyenler, tarım uzmanları, şehir plancıları, mimarlar, ekonomistler var. Örneğin Karşıyaka'nın en önemli sorunlarından biri ilçenin iki yöne doğru çıkışında tıkanan trafik. Diğeri kentsel dönüşüm kapsamına giren eski binalar. Rant peşinde olanların gözlerini diktiği yapılar. Evleri sahiplerinden alıp, yeni inşaat yaparken bir de fark istiyorlar. Biz ev sahiplerinden para almadan gerçekleştireceğimiz kentsel dönüşüm projeleri için çalışıyoruz. Mimarlar da bize destek veriyor. Ayrıca İzmir'in görüntüsü bizim için çok önemli. Bayraklı'ya 52 gökdelen daha yapılacağını öğrendik. İlk önce gökdelenleri engelleyeceğiz, devletin arazilerini yandaşlara peşkeş çektirmeyeceğiz.

ZEHİRLİYORLAR


Bütün bu yapacaklarınız için kaynağa ihtiyacınız var...

Bize yapacaklarımız için kaynağı nereden bulacağımızı soruyorlar. Bazı müteahhitler vardı biliyorsunuz 2 milyar liralık vergi borçları silindi. Meral Hanım Cumhurbaşkanı olunca bu alacakların hepsi tahsil edilecek. Şeker fabrikalarını geri alacağız. Nişaslı bazlı şeker kullandıracaklar halkımıza. Bu şekerin içindeki j12 maddesi kanser nedeni. Son yıllarda kanser oranı yüzde 400 arttı. Zehirlenmeye başladık. Biz halkımıza şeker pancarından üretilmiş şeker yedireceğiz. Bunların şeker üretmek gibi bir derdi yok. O değerli arazilere AVM ve rezidans yapacaklar. Bizim şeker fabrikaların içinde makine fabrikaları var. Fabrika kurabilen fabrikalar. Bunları da ortadan kaldıracaklar.



Sorunların çözümü için ne gibi hazırlıklar yaptınız?

Biz dünyada tarım ürünü ithal etmeyen 7 ülkeden biriydik. Şimdi saman, et ithal ediyoruz. Bunların ve ülkenin diğer sorunlarının araştırılması için komisyonlar kurduk. Eğitim, ziraat, işçi, esnaf komisyonlarımız şimdi sorunlara çözüm üretmek üzere çalışıyorlar. Biz köyleri tek tek dolaşıp sorunları tespit ediyoruz. Çözümler için kaynakları nereden bulacağımızı belirliyoruz. Ama bir enkaz devralacağımızı biliyoruz. 16 yılda bu ülkeyi bitirdiler. 90 yıllık Cumhuriyet'i tahrip ettiler.

KARA LİSTEDEYİZ


Bize Türkiye'nin bir fotoğrafını çeker misiniz? Neler saptadınız?

470 milyar dolar dış borcumuz var. PİSA sınavında sonuncuyuz.
Basın özgürlüğünde dünyada kara listedeyiz. Kadın erkek eşitliğinde Avrupa sonuncusuyuz. Kadın cinayetlerinde dünya birincisiyiz. Son yıllarda kadın cinayetlerinin sayısı yüzde 400 arttı. Tecavüzde dünyada ilk üc sıradayız. İş kazalarında dünya birincisiyiz. Cinayetlerde yüzde 300 artış var. TÜİK'in 2002-2017 yılları arasındaki verilerine bakarsak ülkemizde 29 milyon yoksul var. Tarımda saman ithal eden ülke haline geldik. Sporda olimpiyat düzenleyip madalya alamayan tek ülkeyiz. Geçmediğimiz köprülere para ödenen tek ülkeyiz. Şimdiye kadar 80 trilyon lira ödemişiz cebimizden. Bütün ülkelere vizeler kalkacaktı. Vize verilmeyen tek ülkeyiz. Dünyanın en pahalı bizde... Kıbrıs'ta bir litre benzin 1.75 lira. Hukukun, adaletin olmadığı, hukukun üstün olmadığı, ortaçağ kanunlarının bile gerisinde kalan bir ülkeyiz. OECD rakamlarına göre fende dünya 43'üncüsü, matematikte dünya 44'üncüsüyüz. Türkçe okuma yeteğinde 42'inciyiz. Kendi dilimizi okumakta zorlanıyoruz. Her konuda dünyanın en gerilerindeyiz.


BAZEN UYUMUYORUM


Bir gününüz nasıl geçiyor, uyumaya vaktiniz var mı?

Sabahları kilitlenen kent trafiğine yakalanmamak ve gideceğimiz hedeflere geç kalmamak için sabah 05.00'te yola çıkıyoruz. Gideceğimiz ilçenin teşkilatı önceden yerel sorunlarla ilgili hazırlık yapıyor. İlçede önce parti teşkilatını ziyaret ediyoruz. Sonra esnafı dolaşıyoruz, sorunlarını dinliyoruz, önerilerini not alıyoruz. Halka dokunmak şart. Dikili'ye gittiğimizde 5 bin kişiyle tokalaştık. Tüm kesimlerden yurttaşlarımızla konuşuyoruz. Herkesin derdini dinliyoruz. Teşkilatlar da bizi destekliyor. Bu tempo geceyarısına kadar sürüyor. 24 saat bize yetmiyor. Gece saat 03.00'te durum değerlendirmesi yaparak hazırladığımız raporu genel merkeze gönderiyoruz. Çoğu zaman uykuya vakit bulamadığımız oluyor, aynı tempoyla ertesi güne devam ediyoruz. Biz bu milletin doğduk. Bu partinin gerçek sahibi Aziz Türk milleti ve partililerdir. Biz aday adayı olduğumuzda üzerimize baskı kurdular, müfettişlerle, vergi uzmanlarıyla geldiler, yıldıramadılar bizi. Medeniyet yolunun taşlarını yalnızca cesurlar döşer ve hiç bir zafere çiçekli yollardan gidilmez. Biz yaşadığımız zorlukların farkındayız ve bunları tek tek aşıyoruz.
45 gün sonra bu ülkede güneş doğacak, bütün ülkemizi aydınlatacak. Sayın Meral Akşener bu ülkenin Cumhurbaşkanı olacak.

[caption id="attachment_111612" align="alignnone" width="800"] Ömer Mustafa Özal Gazete 9 Eylül’ün sorularını yanıtladı.[/caption]

ELLERİNDEN ÖPERİM


Özal, Anneler Günü nedeniyle annelere de bir mesaj göndermek istedi ve "Bütün annelerin, özellikle evlâtları bu vatan için şehit olmuş şehit annelerinin Anneler Günü’nü kutlar, ellerinden öperim.Annelerimize saygılarımı gönderiyorum " dedi.