İzmirli Filiz Akın'ın sosyal medya üzerinden kurduğu "Kadınsal Hareketler Bunlar" grubu yardıma muhtaç birçok kadına yardım elini uzattı.

 

gokce-adarİzmir'de yaşayan 40 yaşında, evli ve 3 çocuk annesi Filiz Akın, Sosyal Medya üzerinde kurduğu 'Kadınsal Hareketler Bunlar' grubu ile bir çok kadına yardım ediyor. Akın'ın kurduğu platformda binlerce kadın üye bulunuyor. Yardıma muhtaç çocuklara da yardım eden grup üyeleri, 120 kadının bağışıyla, Başöğretmen Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu’na bin 500 kitabın bulunduğu bir kütüphane kurdu. Toplumda kadın ve çocukların eşit haklar görmesi için çabaladıklarını dile getiren Kadınsal Hareketler Bunlar Platformu Kurucusu Filiz Akın, “İngiltere ve Hollanda'nın yer aldığı “kıyma canına” adlı projede yer aldıklarını ve İsviçre ile kadınlar için ortak bir proje hazırlığında olduklarını dile getirdi.

yardim

SANALDA BAŞLADI


40 yaşındaki Filiz Akın, Facebook hesabında oluşturduğu 'Kadınsal Hareketler Bunlar' adlı grubu ile bir çok kadına ulaştı. Kısa sürede grup üyeleri ile aile gibi olduğunu belirten Akın, grup oluşturma fikrini şöyle anlattı: “Grubu kurmaya ilk karar verdiğimde, aynı frekansta belki de 100 kişi bir araya gelir ve birbirimize fikren destek olur, sosyal medyanın karanlık ve çirkef yüzünden sıyrılıp, kalıplara sıkışmayarak sohbet edebiliriz diye düşünmüştüm. Önceleri hazır paylaşımlardan yol almalıyım diye düşünürken, asıl birleştiğimiz zamanların, özgün ve kendimi yansıtan yazılar olduğunu fark ettim. Bu, beni hayata dair güncel her konuda yazmaya itti. Yazdıklarıma yorum yapanların hikayeleri grup üyelerini çok etkiledi. Paylaşımlarımız ile birbirimize pozitif destek verdik ve asla yargılamadık. Bu noktada üslubumuza nezaket ve saygı hakim oldu. Kapalı grupta ki yazılarımın kendi sayfama geri dönüşlerini gördüm. Çok paylaşılan yazılarımın sonuna isim ve etiket etiketleme fikri doğdu. Ve giderek facebook'ta genişleyip gönüllü kadın ordusu haline geldi. 120 kadının bağışıyla, Başöğretmen Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu’na bin 500 kitabın bulunduğu bir kütüphane kurduk. Sosyal medya üzerinden bir kermes ortamı hazırladık. Kimi restoranındaki kahvaltı menülerinden ya da kozmetik malzemelerin satışından kazandığını bağışlarken, kimi de pasta, el işi ya da örgü malzemesi satarak kermese destek verdi.”

Akın, grup içerisinde birbirlerine her konuda çok yardımcı olduklarını belirterek şunları ekledi:
“'KHB Gönüllü Uzman Kadrosu'nu kurduk. Doktorundan öğretmenine,estetisyeninden kuaförüne kadar bir çok alanda uzman ve deneyimli insanların cvlerini aldık. İlgili konuda sorusu olan ya benim üzerimden ya da kendileri sorularını yazıp gruptan etiketleyerek çözüm aradılar. Hepimiz çok faydalandık. İş ilanı postlarımız birbirimize kapalı düzen destek vermenin ötesinde, kazanç kapısı da oldu. Ne ihtiyacımız varsa önce kendi içimizden birinden satın almayı uygun gördük. Çevremize destek verirken de bu bilinç çok işimize yaradı.”