RÖPORTAJ/  Levent ARIÖZ

MS Derneği adına koşan Arasan, aldığı 1.'likten çok MS hastalarına moral verdiği için mutlu olduğunu söyledi

Altıncı kez tüm dünyada aynı anda koşulan Wings for Life World Run organizasyonunda bu kez birinci bir İzmirli oldu. Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlamak ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla İzmir'de düzenlenen turnuvayı 5 bin 679 sporcu tamamlarken, kadınlarda birincilik 18 yaşındaki Gülçin Arasan’ın oldu. Arasan, 38.92 kilometre sonunda yakalama aracına yakalandı. Arasan hem en genç şampiyon olarak hem de ilk maraton deneyiminde başarılı olarak "Olmaz" denileni başardı. Branşının 1500 ve 3000 metre olduğunu ve bu organizasyona katılmadan önce çevresinden olumsuz tepkiler aldığını ifade eden genç atlet, "40 kilometreye yakın mesafe kat edecektim. Rakiplerim ve sporcu çevrem yarışı bitiremeyeceğimi ifade etti. Alışık olmadığım uzun mesafede koşacağım için bünyeme iyi gelmeyeceğini ve fiziken toparlayamayacağımı düşündüler. Geçen 1 yıllık süreçte eksiklerimi kapattım. Külübüm İzmir Büyükşehir Belediyespor'un başantrenörü Zeynep Karabağlı, antrenörüm Damla Gündüz ve maraton koşucusu Sadık Çelik birinci olacağıma dair beni inandırdı. Başardığım için çok mutluyum. Onlara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Madalyadan daha önemli

Wings for Life World Run organizasyonunda MS Derneği adına koştuğunu ve bu hastalığa farkındalık yaratmak için aldığı birinciliğin bir kat daha önemli hale geldiğini dile getiren Gülçin Arasan, "Bu yarışa katılmadan önce böyle bir rahatsızlığın olduğunu bilmiyordum. MS Derneği'nden Gökmen Aras hocamın sayesinde bu birliktelik sağlandı. Koşamayanlar için koştuğum için hatta onlara madalya getirdiğim için çok mutluyum. Ayrıca MS Derneği olarak dünyada ikinci olduk. Daha sonra geçtiğimiz hafta derneği ziyaret ettik ve MS hastalarına moral vermeye çalıştık. Aldığım madalyadan çok onların gözünde gördüğüm sevinç paha biçilemez" cümlelerini kullandı. Liseye kadar sporla ilgisi olmazken, atletizm yarışlarına katılmasıyla keşfedildiğini belirten Arasan, "Koşmak nasıl birşey bilmezken, şimdi spor yapmadan duramıyorum. Liseler arası yarışlarda İzmir BŞB'den hocam Damla Gündüz beni keşfetti ve spor hayatım başladı. Ardından 800 metre, bin 500 metre derken şimdi maratona odaklandım" ifadelerini kullandı.

Hedefi Boston maratonu

Kariyerinde bin 500 metrede Türkiye ikinciliği ve 800 metrede Türkiye üçüncülüğü bulunan Gülçin Arasan, maraton koşularına ağırlık verecek. En önemli hedefinin Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenecek 2020 Boston Maratonu'na katılmak olduğunu dile getiren Arasan, "Şimdiden Boston'a hazırlanıyorum. Orada 1 saat 20 dakikanın altında koşmayı planlıyorum. Bir diğer önemli hayalim milli takıma katılmak. Yıl boyu düzenlenecek milli takım elemelerinde başarılı olup, ay yıldızlı formayı giyme gururunu yaşamak istiyorum" dedi.