Gökçe ADAR ÇUBUKÇUOĞLU-ÖZEL HABER İzmir Susuzdede Şehit Er Erkan Demir Yaya Üst Geçidi vatandaşların şikayeti üzerine yıkıldı. 2015 yılında inşa edilen ve faaliyete geçmesi bir yılı bulan köprü, 2016 yılından beri vatandaşın adeta korkulu rüyası haline geldi. Köprüde, uyuşturucu kullanıldığını ve evsiz kişilerin köprü üzerinde kaldıklarını fark eden vatandaşlar, köprünün yıkılmasını istedi. Köprünün yakınında bulunan Dede Apartmanı sakinleri, köprüde kalan kişilerin evlerini röntgenlemeye başladığını farketmesiyle soluğu mahkemede aldı. Özellikle apartmanın üst katlarındaki vatandaşlara, 'lazer ışığı tutma, bağırma, gözetleme' gibi eylemlerde bulunulmasıyla mahkeme köprü için yıkım kararı verdi.

7 YIL SÜRDÜ

Mahkeme kararı nedeniyle, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri köprüyü yıktı. İsmini vermek istemeyen bölge sakini özellikle Dede Apartmanı sakinlerinin bu köprüden çok rahatsız olduğunu kaydetti. Köprünün yapıldıktan bir süre sonra sıkıntıların başladığını vurgulayan vatandaş, özellikle gece belirli bir saatten sonra röngenciliğin yoğun şekilde yapıldığına dikkat çekti. Köprü üzerinde yatan kalan kişilerin da evlerin camlarından içeriye lazer ışıklarını tuttuğunu açıklayan vatandaş, ayrıca sabaha kadar gürültü ve kavga yaparak herkesi rahatsız ettiklerini kaydetti.


ÖDENEK BEKLENDİ

Söz konusu mahalle sakini, “Köprü üzerinde uyuşturucu kullananlar bu uyuşturucu maddelerinin alışverişini yapan kişileri apartman sakinleri görmek zorunda kalıyorlardı. Can güvenliklerinin olmadığını ifade ederek, mahkeme açtılar. 2016 yılında açılan mahkemede, yıkım kararı vermişti ancak ödenek olmadığı için belediyenin yıkım yapmadığını duymuştuk. Yaklaşık bir ay önce belediyede ödeneğin çıktığını ve köprünün yıkılacağını duyduk. Sonrasında da zaten ekipler köprüyü yıktı” diye konuştu.



'KÖPRÜYÜ KULLANMAYAN FAZLAYDI'

Göztepe Mahallesi Muhtarı Burcu Anbarlı, kararın önceden alındığını sözlerine ekleyerek yaklaşık iki hafta önce belediye ekiplerinin demirleri söküp yıkıldığını aktardı. Anbarlı, “Çok fazla kötü şeylerin yapıldığını duymuştuk. Apartman sakinleri bu görüntülerden hoşlanmadı ve yıkılması için dava açtı. Yasaklı madde kullanımı ve alışverişi yapılıyordu. Vatandaşlara rahatsızlık veriyorlardı” diye konuştu. Anbarlı, şöyle devam etti: “Köprünün kaldırılmasınının yayaları çok etkileyeceğini düşünmüyorum. Körpüye çıkmadan da karşıdan karşıya geçen çok fazla kişi vardı.” Bölgenin taksici esnafı ise “Bunun çözümü köprüyü yıkmak mıydı? Köprünün üstü kapatılamaz mıydı? Belediye bir çözüm bulamaz mıydı? Koskoca köprü yıkıldı” şeklinde konuştu.