Geçtiğimiz günlerde İzmirli hakemlerimiz ile İzmir spor camiamızın önemli isimlerinden kurulu bir heyet Ege Üniversitesini ve yeni rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı ziyaret etmişler. Ziyarete gidenler arasında Merkez Hakem Kurulu üyesi Erol Ersoy, Türkiye Futbol Federasyonu Ege Bölge Müdürü Hamdi Kutval, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği İzmir Şube Başkanı Dr. Şaban Acarbay, İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kadri Yatkın ve eski, yeni İzmirli hakemler de bulunmuşlar. E, tabi, bu kadar futbol adamını bir araya getirirsen tabiî ki spor, tabiî ki futbol konuşulur.
Gazetemizin 1 Ekim 2016 tarihli sayısındaki köşe yazımda Üniversite ile ilgili yazmıştım. Neredeyse 1,5 sene önce… Üniversitelerin sadece teknik kişi ya da akademisyen yetiştiren yüksek öğretim kurumları olmaması gerektiğini, halkla bütünleşen, aradaki duvarları kaldıran, eğitimi tüm kente yayarak verebilen yerler olması gerektiğinden dem vurmuştum.
Konuyu daha da içselleştirip futbola getirmiş, “Futbol ile bütünleştirirsek bu konuyu, üniversitelerimizden İzmirli tüm kulüplere! Amatör, profesyonel! A takım, altyapı! Tümü için yapabilecekleri türlü çalışmalar olduğuna eminim... Teknik destekten tutunda, akademik çalışmaların uygulanmasına kadar… Eğitsel çalışmalardan tutunda, tıbbi desteğe kadar… Daha bir dolu alanda İzmir futboluna destek olabilirler!
Bir üniversite takımının ilimizde olmadığı bilgisini de vermeliyim aslında! İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, 1986 yılında kurulurken, kurucularından biri de Ege Üniversitesi takımı imiş. Şimdi nerede? Yok! Ege Üniversitesinin salonları, spor alanları, hatta tribünü olan futbol sahası bile var! Gerçek çim! İçerisinde yetenekli futbolcuların sürekli gelip gittiği bir sürü bölüm var! Hatta en önemlisi Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksekokulu var! Bahsini ettiğim futbol takımı yıllar önce kapanmış! Daha doğrusu kapatılmış!
Sonuç; yereldeki takımlara katkı koy! Hayır yapamam! Akademik ya da bilimsel çalışmalarını, başarılı olma adına, ücretsiz, bizim üzerimizde yap, dene! Hayır yapamam! E, bari bir futbol takımı kur! Hiç kusura bakma!” diye yazmıştım.
Şimdi, Ege Üniversitesi rektörü sayın hocama sesleniyorum; Hocam, siz kapılarınızı biz İzmirli sporseverlere ve amatörlere açın! Aramızdaki duvarları kaldırın! Bakın İzmir futbolu, üniversiteyi ve bilimi arkasına alarak nasıl şahlanacak? Nasıl başarılı olacak?