Rekorlar kırmaya alışkınız. İşte Tokyo Olimpiyatları'nda sporcularımızın başarısı.

Ancak bunun dışındaki rekorlar üzücü. Hangi birinden söz edeyim. Salgında ipin ucu kaçtı. Vaka sayısı 5 bin derken 20 bine gidiyoruz. Sırası geldiği halde 22 milyon kişi aşı olmadı.

Esnafın borcu yüzde 116 arttı.

Türkiye'de "yoksulluk intiharları" artıyor. Son olarak Samsun'da bir kişi, eline "iş" ve "aş" yazarak intihar etti.

Yeni işsizlik dalgası kapıda. Bir milyon 300 bin üniversite mezunu işsiz. Kariyerleri ile ilgisi olmayan işlerde çalışmak zorundalar. Tabii iş bulabilirse.

Verileri tartışmalarına yol açan Türkiye İstatistik Kurumu'nun çelişkili hesaplamalarının incelenmesi için TBMM'de araştırma komisyonu kurulması istendi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, TÜİK'in hesaplarına göre son 5 yılda çalışabilir nüfusun 4 milyon 816 bine, işgücü nüfusunun 1 milyon 120 bine çıkmasına rağmen istihdamın 208 bin işsizliğin de sadece 913 bin kişi arttığını belirterek 3 milyon 695 bin kişi nereye kaybolduğunu sordu.

Adalet ve eğitimde de sınıfta kaldık, 36 ülke içinde Türkiye adalete güvenin ve eğitimden memnuniyetin en hızlı azaldığı ülke oldu. Türkiye 36 ülke içinde yüzde 27 memnuniyet oranı ile son sırada. Türkiye 2010 yılına göre 35 puanlık azalma ile en büyük düşüşü gösteren ülke olarak dikkat çekti. Vatandaşların adalete güveni 22 puan birden gerileyerek yüzde 38'e düştü.

İyi Partili Ahat Andican gıda enflasyonu karşısında yok olma tehlikesi yaşayan yurttaşa ek destek çağrısında bulundu;

“Türkiye’deki tarım ekonomisi, iktidar eliyle kötüleştirildi. Gıdanın da içinde olduğu birçok malın ithal edilmesi ve üretimi pahalıya mal olması, başlıca sorun. ‘Dışarıdan ucuza alıyoruz’ mantığıyla çiftçinin neredeyse tüm destekleri kesildi. Ayrıca üretilen gıdanın tüketiciye düzensiz ve pahalı olarak ulaştırılması da önemli bir başka sorun. Üretici enflasyonu yüzde 43. Tüketici enflasyonu ise 17.18 seviyesinde. Aradaki bu farkı üreticinin yüklenmesi mümkün değil. Buna bir de 10 milyonu aşan işsizliği, 23 milyon civarında olduğu kabul edilen yoksulluğu ekleyince ortaya korkunç tablo çıkıyor.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da emeklinin sofrasından son bir yılda 476 adet yumurta, 16 adet ekmek, 40 kilogram domates, 32 kilogram patates, 17 kilogram tavuk, 4 kilogram et eksildiğini söyledi.

Haftaya yeniden buluşmak üzere hoşça kalın dostlar.