Yeni yıl gelince ister istemez insanın içinde bir heves oluyor. Yepyeni gıcır gıcır bir yıl. Umutsuz olmamak lazım. Fakat kiminle konuşsam içi buruk bir şekilde umutsuzluğunu dile getiren sözler duydum. İnsan etkileniyor. Sokak öyle, mesajlar öyle, aile fertleri öyle... Zaten pandeminin kendisi başlı başına bir sorun. Kapansak bir türlü, kapanmasak bir türlü... Bir varyant bitiyor, diğeri başlıyor. Üstüne eklenen zam yağmuru da olunca kaygı seviyesi ister istemez artıyor. Dolar 18 liradan 13 liraya düştü, bazıları sevinçten şehir turu attı, ama biz bir faydasını göremedik. Tam tersine 2022 sabahına zam furyasıyla uyandık. Yeni yıl girene kadar artan fiyatlardan abandone olmuş durumdaydık. Bunun üzerine elektrikten doğalgaza, benzinden alkole yüzde 40'ı aşan zamlar yapıldı.

Artık kendileri de güncelleme diyemediler.

Emekliler başta olmak üzere sabit ücretlilere yapılan neydi derseniz, onun cevabını yıllar önce Levent Kırca bir parodide vermişti...

Zamcık...

Neyse bu haleti ruhiyemi değiştiren şeyler de olmadı değil...

Hafta sonu evde miskin miskin otururken insanın elinden kumanda aleti düşmüyor.

Baktım durum farklı...

Bazı televizyon kanalları ihracattaki  başarımızdan, bazıları memurlara verilen zamların azametinden söz ediyor. Bazıları da geride kalan sıkıntılara nasıl el sallayacaklarını bilemiyorlar. Bazıları ise muhalefeti diline dolamış veryansın ediyor.

E o zaman anlaşılıyor ki bütün bu işlerin sorumlusu muhalefet.

Biraz sıkılınca reklamlara geçtim.

Bir tanesi bağırıyor, neleri indirdiğini anlatıyor anlatıyor ve 'bu Cuma bizde' diye bitiriyor.

Bir başkası ucuz oldukları için mi büyük olduklarını, yoksa büyük oldukları için mi ucuz olduklarını sorup kafa karıştırıyor. Bu önemli soruya net bir cevap almak da mümkün olmuyor tabii. Anlaşılıyor ki, paramız harca harca bitmeyecek bir seviyeye erişmiş.

Bir başkası ucuzluktan şoka gireceğimizi söylüyor...

Şehirde üç tur atasım geldi.

Anladım ki ben başka bir dünyada yaşıyorum. Her şey şahane ama farkında bile değilim...

Üstelik karamsar karamsar yorumlarla insanların canını sıkıyorum.

Kendi kendimi çok ayıpladım...

Siz de öyle yapın rahatlarsınız...