Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de 2014'te kaybettiği 8 ilçeye özel çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 2019'da yapılacak yerel seçimlerde bu ilçeleri kazanmak için temaslarını sıklaştıran CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Kemalpaşa'da CHP ilçe örgütüyle bir araya geldi.

Kemalpaşa'yı kazanmanın İzmir'de 30'da 30 hedefini gerçekleştirmek için kilit nokta olduğunu belirten Yücel, Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ile ilgili açıklamalarda da bulundu. Yücel, şunları söyledi.

KEMALPAŞA KİLİT NOKTA


Kemalpaşa bu dönemde her zaman olduğundan çok daha önemli bizim için. Bugüne kadar hem büyükşehir belediyemizin yaptığı büyük hizmetler, hem de ilçede belediyenin bizde olduğu 2009 2014 yılları arasında yapılan örnek projeler ortada. Kemalpaşa'ya sık sık geliyorum. Bunların bazılarından haberiniz var, bazılarından yok. İlçede manzara tamamen partimizin lehine gözüküyor. STK'lar, esnaf temsilcileri, vatandaşlarla yaptığımız görüşmelerde görüyoruz ki, halk CHP'nin sosyal, adaletli ve üretime dayanan, ilçenin vizyonunu, gelirini arttırmaya yönelik belediyecilik anlayışını özlemiş. Tabi gerçekçi olmak zorundayız. Bizim lehimize olan bu durum, sadece ilçe örgütümüzün çalışmalarından değil, birazda mevcutta bulunan AKP'li belediyenin kötü yönetiminden kaynaklanıyor. Halk Kemalpaşa'da değişime bu kadar hazırken bize düşen halkın bu değişim talebinin haklılığını göstermektir. Kemalpaşa'yı kazanmak, İzmir'de 30'da 30 hedefini gerçekleştirmek için kilit nokta. Öncelikle çok daha fazla çalışacağız arkadaşlar, üstelik Kemalpaşa ilçe örgütümüz diğer tüm örgütlerimizden daha çok çalışmak zorunda. Çünkü AKP'li bir belediyeden ilçenin yönetimini almak zorunda. AKP'nin ranta ve talana dayalı belediyecilik anlayışını anlatırken, CHP olarak yapacaklarımızı, ilçedeki tüm sıkıntıları nasıl çözeceğimizi de anlatacağız. Bizim, AKP gibi insanları partisine, mezhebine, ideolojisine göre ayırt etmediğimizi, vatandaşlarımızın hepsine eşit hizmet götürdüğümüzü, yandaşı, akrabayı değil vatandaşı kalkındırdığımızı her seferinde her yerde anlatmakla görevlisiniz.

TEK DERDİMİZİ KORDON'DA YEMEK İÇMEK SANIYORLAR


İlçe'de, AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı hakkında açıklamalarda da bulunan CHP İl Başkanı Deniz Yücel " Herkes durumun farkında. AKP yine İzmirli olmayan, İzmir ile kültürel anlamda bir bağı bulunmayan ve İzmir'in hakkını ekonomi bakanı iken gasp ederek, İzmirlilerin ödediği vergilerin karşılığını İzmir'e vermemiş olan bir aday gösterdi. Kendisi de zaten adaylığı açıklanmadan ve açıklandıktan sonra yaptığı açıklamalarla, İzmirli duruşu ve İzmir kültürüyle pekte bir alakası olmadığını bizlere gösterdi. AKP, adayını ' yok İzmirli sayılır, yok şundan daha İzmirlidir' gibi anlamsız söylemlerle parlatmaya çalışa dursun. İzmirli, AKP'nin İzmir'e bakışının değişmeyeceğini, İzmirliyi anlamak için gayret göstermediğini çoktan gördü. AKP'ye ve adayına göre, İzmirlinin tek derdi sanki kordonda yemek içmek. İzmir'e bakışları bundan ibaret.İzmirli ülkenin ekonomik çöküşünü, adaletsizliği, cumhuriyet ilklerinden uzaklaşılmasını, Ata'ya yapılan hakaretleri, çocuklarımızın çağdaş eğitim alamamasını, heba edilen milli serveti, saraydaki israfı ve ülkenin kaderinin tek adama emanet edilişinin derdinde. Yani AKP'ni derdiyle, İzmir'in derdi çok başka. İzmirli kordon da yiyip,içmeden, bütün hayatı boyunca gevrek, boyozla da yaşar ama cumhuriyeti olmadan, özgürlüğü olmadan, adalet, demokrasi olmadan yaşayamaz" dedi.

ÖNEMLİ OLAN ADAY OLMAK DEĞİL, SEÇİM KAZANMAK


Kemalpaşa'da partisinin aday adaylarına mesajlar veren Yücel, tüm aday adaylarına ihtiyaçları olduğu, aday olmaktan daha önemli olan şeyin partinin ilçede seçim kazanması olduğunu belirterek, şunları ifade etti.

Her aday adayımız çok değerli ve her birine ayrı ayrı ihtiyacımız var. Ancak sadece bir aday açıklanacak. Açıklanacak adayın etrafında kenetlenmek ve omuz omuza çalışmak zorundayız. Biz önce partimizin seçim kazanması için çalıştığımızı unutmamalıyız.Partimizin tüm üyelerine, tüm aday adaylarımıza ihtiyacı var. Üye ve aday kim olursa olsun, CHP'liyim diyen herkesin bu partinin adayının seçilmesi, yerelden başlayacak iktidarımız için çalışmasından başka bir durum söz konusu olamaz. Artık aday adaylarımıza, diğer adaylar hakkında, partimiz hakkında nasıl davranmaları, nelere dikkat etmeleri konusunda bir şey söyleme gereği duymuyorum. Tüm aday adaylarımızın bu parti kültürüne sahip olduğumdan kuşkum yok. Aday olun, ya da olmayın asla unutmayın ki ortak hedefimiz ülkenin kurtuluşunu yerelden başlatmak. İzmir için bu kurtuluşu Kemalpaşa'dan başlatacağız. 1 Nisan 2019 sabahında Kemalpaşalıların desteği ile Kemalpaşa'da adayımızı belediye başkanı, partimizi yerelde iktidar yapacağız. Başka bir sonuç düşünmüyor ve başarıya inanıyoruz" dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'e Kemalpaşa ilçe örgütü ziyaretinde CHP İzmir Örgütten Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hasan Ali Oray eşlik ederken, Kemalpaşa ilçe başkanı Mehmet Ayçil, İlçe Yönetim Kurulu, Kadın ve Gençlik kolu üyeleri ve partinin ilçedeki aday adayları da hazır bulundu.