Haber/ Didar DEMİRCİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Yönetimi ve CHP İzmir Milletvekilleri Karaburun’da odaları dernekleri esnafı ve köylüleri ziyaret etti. Saha çalışması öncesinde CHP İl Başkanı Yücel, Karaburun Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Karaburun ziyaretinde Yücel’e, CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Tacettin Bayır, Sevda Erdan Kılıç, Özcan Purçu, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, CHP Karaburun İlçe Başkanı Erdal Subaşı ile il ve ilçe yöneticileri eşlik etti. Ekonomideki kötü gidişat üzerinden AKP iktidarına eleştirilerini sıralayan Yücel, gündemdeki diğer tartışma konularına da cevap verdi.

BELEDİYE HİZMETLERİ ENGELLENİYOR

Karaburun’a kurulması planlanan itfaiye tesisinin Karaburun Kaymakamlığı’nın olumsuz görüşü nedeniyle engellendiğini iddia eden Yücel, “Çeşitli gerekçelerle Karaburun gibi doğasıyla, turizmiyle, güzellikleriyle öne çıkmış bir ilçemizin, ihtiyacı olan itfaiye tesisinin yapılması kaymakamlık görüşüyle engelleniyor” dedi. Karaburun Kaymakamı Serap Özmen Çetin’e eleştirilerini sürdürerek konuşmasına devam eden Yücel, “Büyükşehir ve ilçe belediyemizin yapmaya çalıştıkları bu projeler bir taraftan engellenirken, diğer taraftan Karaburun Kaymakamı olan hanımefendi, nüfuzlu yakınlarının desteğiyle belediyemize tahkikat yapmakla görevlendirmiş. İlçede bir korku imparatorluğu kurmak suretiyle bir dizi akçeli işlere de ne yazık ki imza atmışlardır” diye konuştu.

GÖREVDEN EL ÇEKTİRİLSİN

Kaymakam Çetin’in Karaburun Çatalkaya mevkiinde aldığı tarım arazisine dikkat çekerek arazi vasfının zeytin salamura tesisi ve ev yapmak için değiştirildiğini dile getiren Yücel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki çalışanlara yapılan terör soruşturmasını hatırlatarak çağrıda bulundu. Kaymakamın yetkilerini kullanarak kendine rant sağladığını ifade eden Yücel, “Canı sıkıldıkça CHP’li belediyelere teftiş denetleme polis baskını uygulamalarıyla nam yapmış olan İçişleri Bakanı basında bir süredir yer alan bu durumu ne kadar görmezden gelecektir merak ediyoruz. Karaburun Kaymakamı hakkında derhal soruşturma başlatılmasını, görevden el çektirilmesini ve Karaburun halkına yapılan bu haksızlığın giderilmesini bekliyoruz” diye konuştu.