Haber/ Didar DEMİRCİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ve Nakliyeci İdris Sakallı ile İstanbul’dan İzmir’e yola çıktı. Şoför esnafının ve taşımacılık sektörünün sesi olmak; akaryakıt, otoyol ücretleri ve maliyetlerdeki fahiş zamlara dikkat çekmek için 580 kilometre yol gelen CHP’li Vekiller, saat 18.00’da İzmir Bornova Işıkkent Kara Nakliyecileri Sitesi önündeki benzin istasyonundan hem benzin aldı hem de basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması öncesi sektörün sorunlarını dile getiren Nakliyeci Sakallı, “İstanbul’da 8 bin 250 liralık mazot alarak depoyu doldurduk. Geldik burada tekrar doldurduk ve 3 bin 50 lira ödedik. Yani benim aldığım para ne mazota ne de otobanlara yetmiyor. Ben otobandan gelmiyorum. İşte ambardan gemiyle geliyorum. Neden 500 lira 600 lira kar edebileyim diye. Onu da kar edemiyoruz gemiyi kaçırınca bir tur geriye atıyor seni. Para kazanmak sıfır. Gittim geldim 130 lira para var cebimde. Arabamızın altında lastik kalmadı. Arabamızın bakımını yaptıramıyoruz, bütün arkadaşlarımın kredi kartı borcu var, esnaf kefalete borcu var. Ödeyemiyoruz. Altından çıkamıyoruz yani” diye yakındı. Ayrıca Osmangazi Köprüsü’nden de ilk defa geçtiğini açıklayan Sakallı, “Parasını ben ödemediğim için geçtim” dedi.

‘KONTAĞI ÇEVİREMEZ HALE GELDİLER’

Nakliyecilerin giderlerini karşılayamaz duruma geldiklerine vurgu yapan CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, “Şu anda nakliye firmaları özellikle 1 veya 2 aracı olan şahıs firmaları veya firmalar kontağı çeviremez hale geldiler” dedi. Tüm nakliyeci ve şoförlere ‘yalnız değilsiniz, sizin sesiniz olmaya adayız’ mesajı veren Yalım, “Bugün 14 lira 30 kuruş olan motorinle bu işin dönmeyeceği aşikar. Dünyanın yükünü çeken ülkemizin yükünü çeken nakliyeci arkadaşlarımız için merkezi hükümete sesleniyoruz. Kamyoncunun yüküne daha fazla yük getirmeyin” diye konuştu.

‘BUNLARIN NEDENİ AKP İKTİDARI’

Yaşanan ekonomik sorunlara dikkat çekerek AKP iktidarını eleştiren Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Bunların nedeni AKP iktidarı. Ülkeyi yönetenler görmüyor, duymak istemiyor. Bu politikalar ile saray iktidarında zamlar durmaz. Çünkü durmalarını istemiyorlar. Bir de fedakarlıktan bahsediyorlar” ifadelerini kullandı. Akaryakıt fiyatlarına gelen zamların altında taşımacıların ezildiğini belirten Akın, iktidara ‘vatandaşı müşteri gibi görüyorlar’ sözleriyle yüklendi. Akın, “Vatandaşı müşteri gibi gören bir AKP var. Vatandaşı müşteri gibi gördükten sonra benzin istasyonlarını da vergi dairesi olarak görüyorlar. Tüm esnafımızın sorunlarını biz çözeriz. Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile bu çalışmayı yaptık. Bu konuyla ilgili kendisine rapor sunacağız” sözlerini kaydetti. Öte yandan Akın, İstanbul- İzmir arası geldikleri 580 kilometrelik yolun güzergahında AKP iktidarı döneminde yapılan yollardan ve köprülerden geçtiklerini belirterek, “Biz yollardan, köprülerden geçtik. Bunlara karşı değiliz. Aksine bunlar yapılmak zorunda. Ancak yapılırken bunların hesabını verecek. Kimse milletin parasının hesabını vermeden yapamaz. Soruyoruz ticari sır diyorlar. Milletin parasını babasının parasından daha rahat harcayan bir iktidar var. Ücretler bu kadar arttıkça şoför arkadaşlar ne yapacak? Sihirbazlık mı yapacak? Raflara yansıdığı zaman ne olacak” diye eleştirilerini sıraladı. Son olarak nakliye alanında yaşanan problemlerin acilen çözülmesi gerektiğine dikkat çeken Akın, “Ortak akıl hayata geçirilmeli. Kamyoncunu hakkı tüm yollar ve köprülerdir. Mazot desteği tüm kamyoncuların hakkıdır. CHP iktidarında kamyoncular hakkını alacak” dedi.