Başbakan Binali Yıldırım TOBB'da konuştu. Yıldırım'ın gündeminde sosyal medyadaki "tamam-devam" polemiği vardı.  AKP Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım TOBB Konferans Salonu'nda düzenlenen TOBB Hizmet Şeref Belgesi Takdim Töreni'nde konuştu.

ABD Başkanı Trump'ın İran kararına değinen Yıldırım, "Dünya 2008'den beri krizde. Tam çıkacaktı ABD'nin İran kararı yeni bir belirsizliğe neden oldu" dedi.

Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle: "Kriz senaryoları ardından algı yönetimlerinin ardı arkası kesilmedi. Türkiye'nin 50 yıldır kanayan yarası olan 23 milyon konut stokunun yarısından fazlasını ilgilendiren yapılarla ilgili sorunu artık sürdürülemez hale gelmiş imarla mülkiyetle ilgili birçok sorun var. Bunları kökten çözecek bir imar barışını da parlamentodan geçirdik Cumhurbaşkanımızın onayına gönderdik. Konut sektöründe bir kampanya başlattık.

Emeklilerimizi de Cumhurbaşkanımızın verdiği talimata göre her bayramda biner lira ikramiye vermeye karar verdik ve yasasını çıkardık. İmkanlarımız daha da artacak ve toplumun bütün kesimlerinin refahtan faydalanmasını sağlayacağız. Döviz açığımızı azaltacak projelere öncelik verceğiz. Aldığımız tedbirlerle bu sene de durmak yok, büyümeye devam. Yakında ilk çeyrek büyümesi açıklanacak. Yüzümüzü güldürecek büyümeyi beraber göreceğiz.

24 Haziran'da bir seçim yapacağız. Seçim nereden çıktı demeyin, hepiniz bekliyordunuz. Bu kararı 16 Nisan'dan sonra siz verdiniz. Türkiye'nin 94 yıllık yönetim alışkanlığını değiştirecek bir seçimdir. Her zaman güçlü iktidar sürekli istikrar. Özeti bu. Sandıkta karar veriliyor bir sonraki seçime kadar devam ediyor. Parlamento da çok güçleniyor. Yasama işini kendisi yapacak. Erkler keskin çizgilerle ayrılıyor. 24 Haziran'da istikrar için 2023 hedeflerini hayata geçirmek için durmak yok. Sanal alemde tamam mı devam mı olmaz. Vatandaşın verdiği karar da başımızın tacıdır."