Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'millilik' söylemini eleştirerek, "Genel Başkan Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki 'Eğitimimiz milli olacak, Afrin harekâtı milli olacak, ordumuz milli olacak'. Be kardeşim, bunlara itiraz eden mi var? Eğer her şeyin milli olmasını istiyorsan AKP'ye bak, milli ittifak var. Buyur sen de katıl, hep beraber yolumuza devam edelim. Lafla millilik olmaz. Millilik Afrin'de teröristlerin başına bomba gibi düşmekle olur" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Tekirdağ'da partisinin 6 ıncı Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Atatürk Spor Salonu'nda yoğun ilgiyle karşılanan Yıldırım, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de düzenlediği Zeytin Dalı Harekâtı'na değinip, şöyle dedi"Afrin operasyonu başlarken bir Mehmetçiğe soruyorlar, oda diyor ki 'Vatan bizim için Kızılelma'dır'. Kızılelma diyen Mehmetçik kim? Mehmet Kuzu, nereli? Tekirdağlı, o Mehmet kahraman Tekirdağlı. Buradan Mehmet Kuzu'ya da selamlarımızı gönderiyoruz. Anası Ümmühan Kuzu, babası Cemil Kuzu da bugün aramızda. Böyle kahraman bir evlada sahip olduğunuz için sizlerle gurur duyuyoruz. Kendiniz bilmez CHP milletvekili diyor ki 'PYD terör örgütü değildir'. Bu ne haddiniz bilmezlik, bu ne aymazlık. Daha ne göreceksin. 90'dan fazla roket fırlatılmış, siviller hayatını kaybetmiş. 40 yıldır milletimizin başına bela olmuş PKK, PYD, YPG sülalesi aynı boyun soyundan, aynı soysuzlardan. Neresi terör örgütü değil bunların? Bakın bunu söyleyen Ana Muhalefet Partisi'nin milletvekilleri. Tekirdağ bunu bir yere not et. Millet düşmanlarıyla yola gitmek Tekirdağ'a yakışmaz. Bunların hesabını 2019'da milletine, vatanına, bayrağına, devletine canı gibi sahip olan Tekirdağlı aziz kardeşlerim, bunun hesabını soracaktır. Ben buna yürekten inanıyorum."

'BUYUR SEN DE KATIL'


Başbakan Binali Yıldırım, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün partisinin kongresinde yaptığı konuşmayı da eleştirerek, şunları söyledi:"Biliyorsunuz CHP'nin kurultayları meşhurdur. Her seçimden sonra kurultay diye meydana çıkarlar. 2-3 ay kurultay muhabbeti, bugün nihayet kurultayları toplanıyor. Genel Başkan Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki 'Eğitimimiz milli olacak, Afrin harekâtı milli olacak, ordumuz milli olacak'. Be kardeşim bunlara itiraz eden mi var? Eğer her şeyin milli olmasını istiyorsan AKP'ye bak, milli ittifak var. Buyur sen de katıl, hep beraber yolumuza devam edelim. Lafla millilik olmaz. Millilik Afrin'de teröristlerin başına bomba gibi düşmekle olur. Millilik hudutlarımızda oluşturulan terör devletine geçit vermemekle olur. Millilik ay-yıldızlı bayrağı alıp Hakkari'de dalgalandırarak olur, lafla millilik olmaz. Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı konuşmasında diyor ki 'Efendim içeride şu kadar faiz verdiniz, dışarıda bu kadar faiz verdiniz'. Dün söyledim; Niğde-Ankara otoyolunu ihale ettiler, kazma vuramadılar. Kriz geldi, maalesef bütün işler yattı. Bütün projeler bir yana bırakıldı. İşte uzağa gitmeyin, Tekirdağ'a bakın. 2002 öncesi Tekirdağ'ın yollarına bakın. Tekirdağ-Muratlı tren yolu projesi Atatürk'ün vasiyetidir. Kim yaptı? AKP yaptı. Tekirdağ'a ikinci limanı AKP kazandırdı. Çevre yolunu, Tekirdağ'ın alt geçitlerini, üst geçitlerini kazandıran kim? AKP. AKP yapamayacağı şeyin sözünü vermez. Sayın Kılıçdaroğlu kimin faize ne kadar para verdiğini bilmek istiyorsan rakamlara bak. 2002'de milli gelirin yüzde 14.4'ü yüzde 15'i faize gidiyordu. Bugün faiz giderlerinin milli gelirlerdeki payı yüzde 2'nin altında. Kim memleketi soydurmuş, kim sahip çıkmış, rakamlara bakarak konuşalım. Şimdi de diyor ki 'İktidara gelirsek öğretmenlere 5 bin liranın üzerinde maaş vereceğim'. Tabii iktidara gelme umudu olmadığı için her şeyi söyler. Dilin kemiği yok. Böylelerine rahmetli babaannem derdi ki 'Kaval elin, yel Allah'ın, üfle Kemal üfle'. Senin ki de bu hesap. Hesap yok kitap yok."

'VATANDAŞAN HAKKINI SAVUNDUK'


AKP'nin hayalleri gerçeğe dönüştüren parti olduğunu söyleyen Binali Yıldırım, "AKP sorunları, torunlara havale eden değil, anında çözen partidir. Dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştüren partidir. Geride kalan geçtiğimiz 16 yılı birlik beraberlik içerisinde tamamladık. Hiçbir zaman makam mevki peşinde koşmadık. Vatandaşın hakkını savunduk, bizi bir araya getiren en önemli şey, Türkiye'nin geleceği, milletin refahı oldu. Bu kutlu yürüyüşümüzü birçok defa durdurmak için önümüze çıktılar. Hiçbirine fırsat vermedik. Yolumuza çıkan engelleri aşarak bugünlere geldik. AKP kapısına mühür vurmak istediler. Gezi ayaklanmasını organize ettiler, başaramadılar. Ekonomik ivmeyi durdurmak için uluslararası işbirlikçilerle operasyon yaptılar, yine başaramadılar. Sonunda alçak 15 Temmuz darbe girişiminde bulundular yine başaramadılar. Çünkü gençler, kadınlar, erkekler, 7'den 70'e bütün millet meydanlara indik, bayrak inmedi, ezanlar dinmedi, alçaklara gereken dersi verdiniz. Hiçbir vesayet onları, Türkiye'yi kutlu yürüyüşünden döndüremeyecek" dedi."