Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Heval Savaş Kaya seçim çalışmaları kapsamında aktif bir üyesi olduğu Karabağlar Atatürkçü Düşünce Derneği’ni (ADD) ziyaret etti. Üyelere, Karabağlar ADD üyesi olmaktan gurur duyduğunu dile getiren Kaya, 2019 yerel seçimlerine dair önemli mesajlar verdi.

Emek, liyakat, hakkaniyet ve temsiliyet temelinde çalışacağını dile getiren Kaya, “Meclis üyeleri yapısı da bu anlayışa göre şekillenecek. 2019 yerel seçimlerinden sonra başlayacak siyasal süreçte AKP’nin daha fazla baskıyı arttıracağını, önemli olanın CHP’yi büyütmek, cumhuriyete ve çağdaş insanlık değerlerine sahip çıkacakların sayısını arttırmak olduğunu biliyorsanız, 2019’dan sonra herkesin çalışmak zorunda olduğunu da bilirsiniz. Biz bu niyetle siyaset ve belediye başkanlığı yapacağız” diye konuştu. Kaya’yı aday adaylığı için tebrik eden ADD üyeleri, “Karabağlar’ı en iyi şekilde yöneteceğinize inanıyoruz. Çocuklarımızın geleceği için hep birlikte üstümüze düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız” mesajı verdi.

“Mevzu birinin belediye başkanı olması meselesi değildir”

Mart 2019 yerel seçimlerinin, belediye başkanlarını seçmenin çok ötesinde bir seçim olduğunu vurgulayan Heval Savaş Kaya, “100 yıllık Cumhuriyet kazanımlarının her gün biraz daha içinin boşaltıldığını, anlamsızlaştırıldığını görüyoruz. AKP ve yandaşları Atatürk devrimlerini ve tüm aydınlama değerlerini sürekli tartışmaya açarak anlamsız hale getirmeye çalışıyor. Bu anlamda Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği gibi hep birlikte yan yana durabileceğimiz, örgütlenebileceğimiz çok fazla kurum da kalmadı. Ancak mevcut siyasal saldırıyı yok edecek mevzi yine siyasal mevzi olması gerekiyor. Bu mevzi Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bu yüzden daha fazla güçlenmemiz gerekiyor. Çünkü iktidarın her şeye rağmen güçsüzleştiremediği ya da mücadele etmek zorunda kaldığı tek mevzi CHP’dir. Yerel seçimlere bu anlayışla baktığımızda, belediye başkanlarının, meclis üyelerinin, bürokratların, parti üyelerinin daha fazla heyecan duymaya, sorumluluk almaya, dert ve kaygı hissetmeye müsait kişilerin olması gerekiyor. Mevzu birinin başkan birinin meclis üyesi olması meselesi değildir. Ekonomi bu kadar kötüyken, iç politikada huzur yokken, dışarıda selam verecek ülke bulamazken, devletin herhangi bir kademesinde öngörülebilir bir alan kalmamışken, AKP’nin 2023 vizyonu diye ortaya koyduğu ama tek derdi 1923 kazanımlarını yok etmek olduğunu ve bunun için 2019 yerel seçimlerinden sonra çok daha fazla saldıracağını, baskıyı arttıracağını düşünüyorum. Kimi vali ve kaymakamların AKP il/ilçe başkanı gibi çalıştığı bir ortamda, sokakta olan, insanlara dokunan, siyasal mücadeleyi büyüten kişilerin devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Belediye başkanlığı bir yönüyle bürokratik bir alan olabilir ama diğer yönüyle de siyasi bir alandır. Mutlaka göreve gelen kişiler herkese eşit mesafede olmalı, ahlakla, bilimle, hakkaniyetle hizmet götürmelidir.

Bunun yanında da üyesi olduğumuz partinin mücadelesini büyütebilmeli, siyasal fikirleri insanlara doğru anlatmalı, onlara dokunabilmelidir. Ben bu heyecanla yola çıktım. Her anlamda sorumluluk almaya, mücadele etmeye hazırım” dedi.

“Hep birlikte yönetmek, tek başına yönetmekten çok daha değerlidir”

Belediyelerin başkanlık sisteminin çok katı işlediği kurumlar olduğunu dile getiren kaya, “belediye başkanı kimseyi dinlemek istemedikten sonra kimseyi dinlemek zorunda değil. Ama siz bu işe bireysel değil toplumsal kaygılarla bakıyorsanız ve partinizi güçlendirip yurtsever ahlakıyla memleketi kalkındıracak bir anlayışla bakarsanız, belediye meclisinden belediye çalışanına, STK’lardan muhtarına, parti içindeki herhangi bir üyeden vatandaşına kadar herkesin enerjisinden ve aklından faydalanmak gerektiğini bilirsiniz. Biz belediye meclisi listelerimizi de hakkaniyetli, vicdanlı, liyakati esas alan bir anlayışla belirleyeceğiz. Sağlıklı bir meclis üyeleri listesi oluşturabilirsek, hep birlikte Karabağlar’ı güçlendirebiliriz. Bu anlamda belli aralıklarla toplantılar yapacağız. Belediyeler belki her şeyi yapamazlar ama neyi neden yapamadığını anlatabilmelidir. Vatandaşa, örgüte değer verdiğini gösterebilmelidir. Sistemin işlediğini, aslında söylenilen şeylerin bazı imkânsızlıklar yüzünden neden yapılamadığını anlatabilmelidir. Muhtarlarımızla da periyodik toplantılar yapacağız. Çünkü onlar mahallelerin ve vatandaşın sorunlarını en iyi bilen kişiler. Onlar istemese de onlarla bir araya geleceğiz. STK’ların taleplerini ve değerli düşüncelerini dinleyeceğiz. Yani siyaseten hep birlikte yönetmenin tek başına yönetmekten daha değerli olduğunu ve siyasal olarak etki yaratmak istiyorsanız, asıl önemli olanın 2019 yerel seçimlerinden sonra başlayacak siyasal süreçte partiyi büyütmek, cumhuriyete, çağdaş insanlık değerlerine sahip çıkacak insan sayısını arttırmak olduğunu biliyorsanız, 2019’dan sonra herkesin çalışmak zorunda olduğunu da bilirsiniz. Biz bu niyetle siyaset ve belediye başkanlığı yapacağız” açıklamalarında bulundu.