Akciğer kanseri teşhisi konulduktan bir hafta sonra hayatını kaybeden CHP İzmir eski İl Başkanvekili Zikri Dursun’un ani ölümü partilileri ve ailesini yasa boğdu. Dursun için il binası önünde cenaze töreni düzenlendi.

Haber/ Umut KARAKOYUN

Akciğer kanseri teşhisi konulduktan bir hafta sonra hayatını kaybeden CHP İzmir eski İl Başkanvekili Zikri Dursun ölümü partiyi yasa boğdu. Zikri Dursun için CHP İzmir İl Başkanlığı binası önünde cenaze töreni düzenlendi. CHP’li vekiller, belediye başkanları ve bir çok partilinin katıldığı törene, İzmir Milletvekili Atila Sertel’in sert sözleri damgasını vurdu. Öte yandan Zikri Dursun'u "Ziko" olarak anan partililer cenaze aracının parti önüne gelmesiyle birlikte göz yaşlarına boğuldu. Alkışlarla cenaze aracından indirilen Dursun’un naaşı üzerine karanfiller bırakıldı.  Törende konuşan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel; “Yaşarken birbirinin yok etmeye çalışanlar, ölünce onun kıymetini taktir etmeye çalışıyoruz" diyerek Dursun'a sahip çıkılmamasına sitem etti. Zikri Dursun’un emekçi olduğunu söyleyen Sertel, açıklamasına “Zikri garibandı. Zikri ekonomik olarak çok iyi durumda değildi. Bu partinin bir emekçisi, bir neferiydi. Zikri'nin son dönemde başına gelenler bizleri gerçekten üzdü. Ailesini üzdü. Ona sahip çıkan CHP'li geçmiş dönem Belediye Başkanına burada huzurunuzda teşekkür ediyorum. Siz eğer kendi siyasi partinizin emekçisine sahip çıkmakta bu kadar cimri, bu kadar pinti ve karşıtlık içinde davranıyorsanız; CHP'liler bir bütün, bir kardeşlik, yoldaşlık içinde olamıyorsa bu bizim en büyük kusurumuzdur arkadaşlar. Kimse kusura bakmasın" dedi. Ölen her partilinin arkasında gözyaşı döktüklerini ancak yaşarken yok etmeye çalıştıklarını vurgulayan Sertel, Dursun'un isminin İzmir'in en güzel yerinde yaşatılması önerisinde bulundu.

BİRLİK MESAJI VERİLDİ
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da cenaze törenine katıldı. Zaman zaman karşı listelerde yarıştıkları partili Zikri Dursun'u ebediyete uğurlarken birlik mesajı veren Bayır, barış ve kardeşlik içerisinde siyaset yapılmasının önemine dikkat çekti. Bayır "Asuman Ali Güven beni arayarak bugün bu törende bir konuşma yapmam gerektiğini söylediğinde için cız etti. Zaman zaman aynı listede, zaman zaman karşı listelerde olduk. 3 günlük ömrümüzde, il ve ilçe kongrelerinde bir birimizi kırmaya değmez. Şuanda onu ebediyete uğurluyoruz. Bizim içimizde bir acı var ama ailesinin içindeki acı daha büyük. Allah ailesine güç kuvvet versin. Diliyorum ve temenni ediyorum ki barış ve kardeşlik içerisinde, siyaset yapmaya devam edelim” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ise şunları söyledi: “Her gelen gidiyor ama bir iz bırakarak gidiyor. Her CHP’li vatanseverdir, CHP’li kendi menfaatlerini toplum menfaatlerinin önüne koymaz. CHP’li cumhuriyetçi ve laiktir. Bu kardeşimizle birlikte çalıştık, iyi bir dosttur. Zikri Dursun iyi bir iz bırakarak gitti. Hepimizin kalbinde her zaman alacak.”
Törenin ardından Dursun'un naaşı il binası önünde omuzlara alınarak Gültepe'de bulunan Çamlık Camiine götürüldü. Dursun’un cenazesi, cenaze namazının ardından defnedildi.