Yeni ve güçlü bir sistem için bir araya gelen 6 muhalefet partisi bugün saat 13.00’da Ankara’da Bilkent Otel’de 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' metnini kamuoyuna tanıttı. Ardından CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi Genel Başkanları Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem metnini imzaladı. Öte yandan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen ve Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Serdar Faralyalı da Ankara’ya giderek tarihe canlı tanıklık etti.

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, Mart’ın ikinci haftasında İzmir’e gelmesi planlanan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu için ilçelerde hazırlık yaptıkları için Ankara’da bulunamadığını bildirdi.

Tarihe tanıklık ediyoruz

Toplantıya Ankara’da katılan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün tüm Türkiye, ülkemizin aydınlık geleceği ile huzurun, barış ve adaletin kalıcı kılınması için tarihi bir güne tanıklık etti. Bizler de güçlendirilmiş parlamenter sistemi kuracak olan siyasi partilerin İl başkanları olarak, bu tarihi anlara yerinde şahitlik ettik. Heyecanlı ve kararlıyız. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem sarayın saltanatını, tek adam iktidarını ve beşli çeteye rant, vatandaşa zam düzenine son verecek” dedi. Öte yandan ‘Yarının Türkiye’sine hep beraber tanıklık ettik’ notuyla paylaşımda bulunan DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, toplantıya katılan il başkanlarıyla fotoğraf paylaştı. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ hakkında sosyal medya hesabından, “Liyakatli kadrolarla, adil, hesap verebilir, iyi bir yönetimle, iyi bir Türkiye’ye; Yarının Türkiye’sine az kaldı” mesajını verdi. Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran da, “20 yıldır Türkiye’yi sömürenler bu fotoğraftan korkmadıklarını söylüyorlar. Peki o zaman dudaklarınız niçin uçukladı?” yorumunu yaptı.