Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Dr. Rifat Mutlu Suriye’ye yapılan saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı.
Açıklamasında, “2019'da haçlıları destekleyenler değil vatanseverler kazanacak” ifadelerini kullanan Rifat Mutlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da sert sözlerle eleştirdi. Mutlu açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Bu nasıl Müslümanlık? Bu nasıl komşuluk? Bu nasıl kardeşlik? Bu nasıl insanlık? İşte görüyoruz; bu hükümet Haçlıların kontrolünde olan bir hükümet! Tayyip Erdoğan yönetimi haçlının füzelerini destekleyen bir hükümet.
Müslüman dünyası bu haçlıyı 1200 yıldır tanıyor. Türk Milletine ve bütün insanlığa, başta Suriye olmak üzere İran, Irak, Lübnan bütün Arap, Fars komşularımıza Rusya’ya Çin’e ve bütün Asya’ya, Afrika’ya, Latin Amerika’ya söz veriyoruz: Türkiye bu hükümetten kurtulacak ve Vatan Partisi’nin merkezinde olduğu, Suriye’ye dost, insanlığa dost, komşuluğa vefa ve sadakat gösteren bir hükumete Türkiyemizi kavuşturacağız.

ABD yenildi


ABD’nin bu saldırısının hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. ABD yenildi. Yenilgisini örtmek için böyle gösterilere girişmektedir. İstediği kadar füze atsın, hiçbir füze ABD’nin yenilgisini örtemez. Suriye ABD’yi yenmiştir. İnsanlık, mazlum milletler, Batı Asya’nın mazlum halkları ve Müslüman halkları ABD’yi yenmiştir. 2019 seçimlerini de haçlıları destekleyenler değil vatanseverler kazanacaktır.
Şimdi Suriye düşmanı hükümetten kurtulma sırası Türkiye’ye gelmiştir. Tayyip Erdoğan yönetiminden kesinlikle kurtulacağız. Türk milletini vatan partisinin önderliğinde toplanmaya çağırıyoruz. Haçlı emperyalizmine karşıyız, Amerikan emperyalizmine dur diyoruz.

Vatan Partisi'ne güvenin


Bu hükümetin ABD saldırısını desteklemesi, aynı zamanda teröre karşı mücadeleye ağır bir darbedir. Tayyip Erdoğan’ı şu an FETÖ alkışlıyor. FETÖ ile PKK terör örgütüyle aynı safa düştüler! ABD’nin yanına düştüler. AKP’nin tabanına da çağrıda bulunuyoruz. Bakanlara, milletvekillerine de çağrıda bulunuyoruz: Böyle bir hükumette yer almayın. Böyle bir partide yer almayın. Ey AKP’liler, ey AKP’nin vatanseverleri, Amerikan emperyalizmini alkışlayan, onlara destek olan bir yönetiminin kumandası altında durmayın.
Türk milleti Vatan partisine güvensin. Vatan Partisi görevinin başındadır. Kendimize güveniyoruz. Önümüz açıktır, ufkumuz açıktır. ABD’nin gösteriş saldırılarının hiçbir kıymeti harbiyesinin olmadığını önümüzdeki dönemde göreceğiz.”