CHP İzmir İl Başkan adaylığını resmen ilan eden Utku Gümrükçü, rakibi Deniz Yücel için, “Aday olmasaydı oyunu bana verirdi” dedi. Gümrükçü, kongrenin belediye başkanlığı yarışı olmadığını belirtti.

CHP İzmir İl Başkan adaylığını resmen açıklayan Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, adeta şov yaptı. Sabahın erken saatlerinde kendisini destekleyen partililerle birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen Utku Gümrükçü, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Daha sonra slogan, alkışlar ve ıslıklar arasında yürüyerek İl Başkanlığı binasına gelen Utku Gümrükçü, adaylığını resmen ilan etti. Gümrükçü’ye CHP İlçe Başkanlarından Cemalettin Alper, Şakir Başak ve Ekrem Oran destek verdi. Başkan adayı Gümrükçü, yaptığı açıklamada delege iradesine dikkat çekerek; “7 Ocak için bir yolculuğa çıktık. Mahallesinden delege seçtirilmeyen, ilçe yönetimlerinde başarısız kılınan ama CHP iktidarı için mücadeleden uzak kalmayan sizlerin sesiniz olmak için aday olduk. Bizim arkamızda Mustafa Kemal Atatürk var. Kuva-i Milliye kahramanları var. İsmet İnönü’ler var. Bizim arkamızda hiçbir sermaye grubu yok. Bizim arkamızda kamu gücü yok. Bizim arkamızda sadece ve sadece örgütün gücü var. Rehberimiz Mustafa Kemal Atatürk, kitabımız Nutuk. Mücadelemizi buradan alıyoruz” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANIYLA YARIŞMIYORUM


2003 yılında yer aldığı yönetim kurulu fotoğrafını gösteren Gümrükçü, “Artık 30 ilçesini bildiğim karış karış gezdiğim, tarlada çalışanlarını, parti için koşturanlarını ve fabrikada çalışanlarını gördüğüm bu İzmir’de il başkanlığında sizlerin de onayıyla ben de varım dedim. İşte 2003 yılı yönetim kurulu… Emekse emek. 21 yaşında bir Utku Gümrükçü var. Arkasında kim var? Alın işte size örgüt. Alın emek alın gençlik. Bu partide beni siz büyütünüz var ettiniz. 7 Ocak’ta örgütün özgür iradesiyle kimsenin dayatmasıyla değil o sandıkta çiçekler açacak” dedi. 2019 seçimlerine de değinen Utku Gümrükçü, şunları söyledi: “Biz sizinle hep birlikte 2019 belediye seçimini değil, cumhurbaşkanlığını nasıl kazanırız onun çalışmasını yapacağız. Bizim kavgamız yerel seçim mücadelesi değil. Bu kongre kimsenin belediye başkanlığı yarışı değil. Aday olmuş ama umduğunu bulamamış fakat CHP’den vazgeçmemiş yoldaşlarımız burada. Biz sizlerle birlikte büyük mücadele yapacağız. Ben bu kongrede hiçbir belediye başkanıyla yarışmıyorum. Örgütün sesi olmaya adayız. CHP’nin birliğe beraberliğe ihtiyacı var, dayatmalara değil. Biz Atatürk’ün dediği gibi hürriyet ve istiklal benim karakterimdir diyenleriz. Hep birlikte 7 Ocak’ta sandıktan çiçekler açacak. Bu parti değişecekse alın teri dökenlerin sözü olacaksa biz varız, hep birlikte bu İzmir’i kucaklayacağız.”

YÜCEL İÇİN İLGİNÇ ÇIKIŞ


Partililerden, adayları eleştirmemelerini isteyen Utku Gümrükçü; “Partinin birliği hepimizin üstünde. Hiçbir arkadaşımızı eleştirmeyeceğiz. Bizim yarışımızda çirkinlik olmaz. Bütün aday arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Hepsi bizim kardeşimiz. 2015’te bir seçim yaşadık. Aynı şeyleri tekrar etmeyeceğiz. Bu kongre partinin birliği için olacak. Bu kongre Kemal Kılıçdaroğlu’na İzmir’den yürekli ses verenlerin kongresi olacak. 7 Ocak’ta sandıkta kongrede birleşe birleşe kazanacağız. İzmir’in alanlarını elbirliğiyle kuşatacağız. Biz salonların değil sokakların siyasetini yapacağız” dedi. Utku Gümrükçü, gazetecilerin rakibi Deniz Yücel hakkındaki düşüncelerini sorması üzerine, şu yanıtı verdi: “Deniz benim kardeşim, mücadele arkadaşım, yoldaşım. Kendisini çok seviyorum. O da beni çok seviyor biliyorum. Geçen kongrede yönetim kurulunda oyunu bana verdi. Aday olmasaydı yine oyu benim olurdu.”