7 Ocak'ta yapılacak İl Başkalığı seçimi ile ilgili süreci Başkan Kocaoğlu'nun iyi niyetle yönettiğini belirten Çiğli İlçe Başkanı Gümrükçü, delegenin dayatmayı kabul etmeyeceğine de dikkat çekti

Umut KARAKOYUN / CHP İzmir İl Kongresi’ne kısa bir süre kala, parti kulisleri iyice hareketlendi. Peş peşe yapılan aday belirleme toplantıları sürerken, adı İl Başkan adayları arasında yer alan Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Gümrükçü, ısrarlı sorulara rağmen il başkanlığı konusunda yine net bir açıklama yapmadı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun başkan arayışına dair temaslarını da değerlendiren Utku Gümrükçü; “Tek aday diyorlar ama yanlış. İzmir’de geçmişte bir araya gelmemiş arkadaşların bu dönem bir araya gelip ortak aday çıkarma çabası var. Kimse delegenin oyuna ipotek koyamaz. Siz CHP delegesine aday dayatamazsınız. Kabul etmez kendi yolunu çizer. Aziz Bey olumlu bir süreç yönetiyor. Farklı eleştiriler olabilir, haklılık payları da olabilir. Bizim gördüğümüz bir iyi niyet var. İlçe başkanlarını dinledi, milletvekilleriyle ve belediye başkanlarıyla görüşecek. İl başkanlığımızı ziyaret edecek. Bir anlamda örgütün nabzını tutuyor” diye konuştu.

TEK ADAYLI OLMAYABİLİR

Tek adaylı bir kongre olması için çalışmaların yapıldığını ancak seçimin tek adaylı olmayabileceğini aktaran Başkan Utku Gümrükçü; “Mutabakat adayı nasıl belirlenecek? Bu masada kimler var? Bunlar benim gündemimin dışında. Bu süreci Aziz Bey yönetiyor. Oradan hayırlı bir karar çıkar diye umuyorum. Adı geçen isimler çok önemli isimler. İzmir siyasetinde var olmuş ve ilerleyen yıllarda hizmet verecek isimler. Ama isimlerden çok örgütsel yapının kurulması daha önemli. Bu süreci ağırlıklı olarak ilçe başkanlarının yönlendireceğini umuyorum. Seçilen delegeyle onlar daha sıkı fıkı. Bu sürecin sonunu izleriz sonra ilçe başkanları olarak düşüncemizi söyleriz. Bu örgüte bir lider gerek. Partililerimiz heyecan istiyor” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüştüğünü ifade eden fakat toplantının içeriği hakkında bilgi vermeyen Gümrükçü aday olup olmayacağına ilişkin, “Burada ben adayım diye çıkmak kimseye bir fayda sağlamaz. Sonuçta sandığa girip oyunuzun ölçüsünü göreceksiniz. Ben adayım demeyi doğru bulmuyorum” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti İzmir’den

yüksek oy alabilir

Meral Akşener’in liderliğini yaptığı İYİ Parti’nin en yüksek oyu İzmir’de alabileceğini savunan Utku Gümrükçü, şunları söyledi: “Türkiye’de yüzde 5 alıyorsa İzmir’de 10 alabilir. Yapılan bir ankete göre ‘İYİ Parti’ye oy verebilirim’ diyen 3 kişiden 1’i de CHP’li. Bu bizim önümüze koymamız gereken bir konu. Genç Parti de maalesef en yüksek oyu İzmir’de almıştı. Akşener de benzer bir sonuç alabilir. CHP güçlü bir örgüt. Süreci güzel yönetirsek 30 belediyeyi kazanmamız ve milletvekili sayımızı arttırmamız mümkün.”

Gümrükçü, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de İYİ Parti ile ittifak yapılabileceğini belirtti.

NAMUSSUZLAR BARINAMAZ

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un adının karıştığı taciz olayı hakkında konuşan Gümrükçü, “Gerçekten konuyla ilgili çok bilgim yok. Olsa söylerim. CHP’de namussuzlar barınamaz. Kadına farklı gözden bakan, baskı uygulayanlara karşı yaptırımlar vardır. Varsa gereği yapılır. Yoksa bu CHP’ye karşı yapılmış bir eylem olarak değerlendirilir ve ona da gereken yapılır” dedi.