Online dizi/film izleme platformu Netflix’in yeni Türk yapımı dizisi “Şimdiki Aklım Olsaydı”nın, çekimler başlamadan bir gün önce iptal edilmesi, Netflix Türkiye’de yasaklanacak mı?sorularını beraberinde getirdi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal, konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Mahir Ünal, sosyal medya hesabından açıklama yaparak, “Netflix Türkiye ne siyasi düzeyde AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı ile ne de resmî düzeyde İletişim Başkanlığı ile görüştü. Türkiye’den gitmeyi neden düşünsünler? Netflix’in daha derin işbirliği ile Türk kültürüne, sanatına dönük daha yüksek hassasiyet göstereceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Mahir Ünal, gazeteci Cüneyt Özdemir’in programında isim vermeden şu anda platformda yayınlanan ‘Aşk 101’ dizisinden bahsederek, yapımda Osman adında eşcinsel bir karakter olduğunu açıklamıştı. Netflix’te yayınlanan Aşk 101 dizisinin değiştirilmiş senaryosunda Osman karakteri eşcinsel değildi.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı ise köşe yazısında Netflix’in bir Türk yapım şirketine ısmarladığı dizinin RTÜK müdahalesi sonucu iptal edildiğini yazdı. Bu gelişmelerin ardından #NetflixTurkiye sosyal medyada gündem olurken Netflix’in Türkiye’den çekilme ihtimali üzerine tartışmalar yapılıyordu.