Beyaz Saray'da eşi Melania dahil kendisine yakın 10'dan fazla kişinin daha koronavirüse yakalanması ve ABD askeri liderliğinin de karantinaya girmek zorunda kalmasının ardından bulaşının başlangıcındaki sıfırıncı hasta olup olmadığı sorgulanan Başkan Donald Trump, sağlık durumuyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Kampnyaya geri dönüş sinyali

Fox Business'a konuşan Trump, hiçbir şekilde bulaştırıcı olduğunu sanmadığını ve kampanyaya yeniden başlayacak kadar kendini iyi hissettiğini söyledi.

Kovid-19'a yakalanıp iki kez kanındaki oksijen değerlerinin düşmesi nedeniyle oksijen verilmesinin ardından askeri hastaneye kaldırılıp üç gün tedavi gören, ama orada da rahat durmayıp iki ajanın korumasında aracıyla taraftarlarını selamlama turuna çıkan, taburcu olmasının ardından adeta terk edilmiş görüntüsü veren Beyaz Saray'da hiçbir şey olmamış gibi dolaşan Trump, hastalığı nedeniyle Demokrat Partili rakibi Joe Biden'la ikinci TV tartışmasının formatının değişmesini de protesto etti.

'Sanal tartışmada yokum'

15 Ekim'de planlanan canlı yayınla ilgili başkanlık tartışmaları komisyonunun stüdyoda yüz yüze formattan sanal formata geçilmesi kararı üzerine boykot resti çeken Trump, "Sanal tartışmayla zamanımı boşa harcayamam, tartışmak öyle bir şey değildir. Bilgisayarın arkasına oturup tartışma yapmak, saçmalığın daniskası" dedi.

Yaklaşık bir hafta önce koronavirüs testi pozitif çıkmış ABD Başkanı, kampanyaya miting yaparak devam edeceğini belirtti.

'Mükemmel bir fiziksel örneğim'

Fox Business'a "Geri döndüm, çünkü mükemmel bir fiziksel örneğim" diyen Trump, "Kendimi iyi hissediyorum, gerçekten iyi hissediyorum. Hiç de bulaştırıcı olmadığımı düşünüyorum" vurgusunu yaptı.

Şu sıra test olmadığını, ama çok yakında olacağını, temelde çok temiz olduğunu söyleyen ABD Başkanı, Beyaz Saray'daki koronavirüs salgınından Kovid-19'lu bir kişinin içeri girmesini sorumlu tuttu, ama bununla ilgili bilgi vermedi.