Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Torbalı olağanüstü ilçe kongresi Aydın Sezer Düğün Salonu'nda gerçekleşti. Olağanüstü kongrede Torbalı İlçe Başkanlığı için; CHP Torbalı İlçe geçici başkanı Övünç Demir, meclis üyeliğinden istifa ederek ilçe başkanlığına aday olan Yıldır Sivrikaya ve İlçe eski Başkanı Faruk Akpınar yarıştı. Toplamda 378 delegenin oy kullanacağı kongrede sandıkların saat 17.00’de kapandı. Seçimin yapılacağı salon kongre için hazırlanırken salonda 12 Nisan 2021 günü çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un yer aldığı, ‘Seni asla unutmayacağız’ yazılı bir afiş de göze çarptı. Torbalı Kongresinin divan başkanlığı için CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer seçildi. Ardından ilçe başkanlığına aday olan isimler delegelere seslendi.

TORBALI’DA SEÇİM ÇEKİŞMELİ GEÇTİ

CHP Torbalı İlçe Başkanlığı olağan üstü kongresi çekişmeli geçti. Delegeler sandık başına geçmeden önce adaylar konuşmalarında rekabeti hissettirdi. Adaylardan Övünç Demir ve Yıldız Sivrikaya, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin’in makamını kullanarak, delegelere ‘Faruk Akpınar’ baskısı yaptığını iddia etti. Akpınar ise konuşmalarında söz konusu iddialara cevap vermedi. Konuşmasını yaptığı sırada Torbalı Belediye Başkanı Merhum İsmail Uygur’u anarak göz yaşı döken Övünç Demir’e göndermede bulunan Akpınar, “Rahmetli İsmail Başkandan bahsederken arkadaşımız göz yaşı döktü. Ama keşke belediye başkanımız sağken de aynı hassasiyeti özeni gösterebilseydi. Allah rahmet eylesin; namuslu, dürüst kararlı başkan…” sözlerini kaydetti. Ayrıca adaylar, birlik beraberlik ve iktidar mesajları vererek, ilçe başkanı olmaları halinde yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

TORBALI’DA KAZANAN DEMİR OLDU

Üç adayın yarıştığı CHP Torbalı İlçe Başkanlığı seçiminde kazanan 152 oyla Övünç Demir oldu. Sandıktan Faruk Akpınar’a 122 oy ve Yıldız Sivrikaya 98 oy çıktı. Öte yandan 2 oy geçersiz ve 6 oy da kullanılmadı. Seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından Torbalı İlçe Başkanı seçilen Övünç Demir, “İki diğer aday abimi de kucaklıyorum. Bundan böyle ayrı gayri yok. Her an baskın bir seçim olabilir. Bu nedenle yarından itibaren AKP faşizmini sandığa gömmek için kolları sıvıyoruz. Torbalı’da demokrasi tecelli etmiştir. Hepinizin ayağına sağlık. Esas şimdi başlıyoruz” dedi.