İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Başkanlığı için desteklediği herhangi bir ismin olmadığını belirtirken, “Tek aday diye bir şey yok. Amaç mutabakat sağlamaktır” dedi

Umut KARAKOYUN / CHP İzmir İl Başkanlığı için yapılacak olan kongre öncesi temaslarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dün de partisinin milletvekilleri ile bir araya geldi. Tarihi Asansör Restorant'ta vekilleri ağırlayan Başkan Kocaoğlu, 7 Ocak için görüş alışverişinde bulundu. Toplantıya; Zeynep Altıok Akatlı, Atila Sertel, Tuncay Özkan, Mustafa Balbay, Zekeriya Temizel, Ali Yiğit, Murat Bakan ve Özcan Purçu katıldı. CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Bulgaristan'da olması sebebiyle toplantıda yer almadı. Ayrıca Tacettin Bayır, Musa Çam aynı saatlerde Dikili İlçe Örgütü'yle bir araya geldiği için toplantıya gelmedi. Selin Sayek Böke ise, mazeret bildirdi. Daha önce toplantıya katılacağı öğrenilen İl Başkanı Asuman Ali Güven ise, annesinin rahatsızlığı nedeniyle zirveye katılmadı. Basına kapalı şekilde gerçekleştirilen toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu; “Biliyorsunuz il başkanlığı ve 2019 sürecinde bir çalışma yapıyoruz. Bunun özü, katılımcı bir anlayışla, süreci belirlemek ve herkesin bilgisi dahilinde görüş alarak ilerliyoruz. Genel başkanımızın bilgisi dahilinde yürüyoruz. Sürecin nasıl gitmesi konusunda fikir alışverişi yapıyoruz. İsim konuşmuyoruz. İlkeleri, prensipleri konuşuyoruz. Bir sonuca vardığımızda hep birlikte bir açıklama yapacağız” dedi.

AMAÇ MUTABAKAT

Herhangi bir isim üzerinde durmadıklarını, yalnızca il başkan adayı olarak çıkacak partilinin taşıması gereken kriterleri masaya yatırdıklarını ifade eden Başkan Kocaoğlu; “Kriterler belirleniyor. İzmir'i kucaklaması, çalışkan olması gibi birçok kriter var. Onları tartışıyoruz” dedi. Kocaoğlu, gazetecilerin 'Tek adaylı bir kongre olmasının istendiği' yönünde iddiaların olduğu sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Tek aday diye bir şey yok. O biraz yanlış değerlendiriliyoruz. Amaç mutabakat sağlamaktır. Yüzde 10'u bulan partililerimiz il başkanlığına aday olabilir. Ona kimsenin aday olma deme hakkı da haddi de yok. Katılımcı süreçten neyi anlıyorsak odur. Düşüncelerle zenginleşiyoruz. Bu düşünceyle sonuca ulaşmak istiyoruz.”

DESTEKLEDİĞİM İSİM YOK

Başkan Aziz Kocaoğlu, gazetecilerin 'Desteklediğiniz bir isim var mı' sorusunu da yanıtladı. Kocaoğlu; “Desteklediğim isim yok. Eğer olsa ne işim var bu katılımcı anlayışlarda. Benim kafamda bir isim varsa bu süreci yürütmemin bir anlamı yok. Kafamda bir şey var da ve ben onun için yapıyorsam bu benim kişiliğime de duruşuma da uyan bir şey değil. Öyle bir şey olsa farklı davranırım ve böyle bir arayışa da girmem” ifadelerini kullandı. Aziz Kocaoğlu, bazı vekillerin toplantıya tepki gösterip katılmadığı yönünde ki iddiaları da değerlendirdi.

Kendisine, vekillerin tepkiden dolayı katılmadığı yönünde bir bilgi gelmediğini açıklayan Kocaoğlu, katılmayanların mazeretlerinin olduğunu söyledi.