TBMM Genel Kurulu, 27. Dönem 2. Yasama Yılı için bugün toplanacak. Genel Kurul öncesi görevliler salonda son kontrolleri yaptı. Milletvekillerinin sıralarına ajanda bırakıldı. Genel Kurul öncesi salonda dedektör köpekle arama da yapıldı.

Meclisin 27. Dönem 2. Yasama Yılı başlangıcı dolayısıyla TBMM Atatürk Anıtı'nda tören düzenleniyor. Meclis Başkanı Binali Yıldırım, Atatürk anıtına çelenk koydu.

Yeni yasama yılının ilk Genel Kurul toplantısı, TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın saat 14.00'te birleşimi açması ve sunuş konuşması ile başlayacak.

Enis Berberoğlu yemin edecek


Bir süre önce tahliye olan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, yeni yasama yılının başlamasının ardından bugün Meclis Genel Kurulu'nda yemin edecek. Meclis Başkanı Binali Yıldırım'ın açılış konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milletvekillerine hitap edecek. Erdoğan’ın hitabından önce CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, İçtüzükte yer alan 'Ant içme töreninde bulunmayan milletvekilleri katıldıkları ilk birleşimin başında ant içerler' hükmü gereğince yemin edecek.
Baykal yemin edemeyecek

Bu arada rahatsızlığı nedeniyle tedavisi devam eden CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın da yasama yılının başında yemin etmek istediği, ancak doktorlarının henüz buna izin vermediği öğrenildi.