TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca başkanlığında gerçekleşti. Gündem dışı konuşmaların ardından grup başkanvekilleri, önemli konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi: Meclis Başkanlığı Sorunu Çözülemedi

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, Meclis Başkanlığı'nın Saadet Partisi Grubu'nun oda ve yer sorununu çözmediğini belirterek, bu konudaki çabalara rağmen çözümsüzlük yaşandığını vurguladı. Kaya, 1 Aralık itibarıyla konuyu yeni bir boyuta taşıdıklarını ve demokratik haklarını kullanacaklarını ifade etti.

İYİ Parti'nin Destek Mesajı

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Saadet Partisi'nin taleplerinin haklı olduğunu ve kendilerinin de bu konuda destek verdiklerini belirtti.

HEDEP'ten Cezaevi Sorunu Gündeme Taşındı

HEDEP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, cezaevlerindeki hasta tutukluların yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, devlet kontrolü altında yaşamını yitiren tutsakların durumunu dile getirdi. Oluç, siyasi ayrım yapmaksızın tüm insanların haklarının gözetilmesi gerektiğini vurguladı.

CHP'den Destek ve Yargı Krizi Eleştirisi

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Saadet Partisi'nin yaşadığı sorunlara destek verdiklerini ve çözümün takipçisi olacaklarını belirtti. Ayrıca Türkiye'deki ağır yargı krizine dikkat çekti ve bu durumun insan hayatlarını olumsuz etkilediğini vurguladı.

İsrail'in Eylemleri Eleştirildi

AK Parti Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül, İsrail'in Filistin'e yönelik eylemlerini sert bir dille eleştirerek, dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu eylemlerin insanlık adına trajik olduğunu belirtti. İnsanlığın vicdanını yaralayan bu duruma dikkat çekti.

Mardin'de 'Milli Marş' kararına tepki! Mardin'de 'Milli Marş' kararına tepki!

Görüşmelerin ardından grup önerilerine geçildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ