CHP İzmir İl Örgütü'nde bugün 654 delege sandığa giderek yeni il başkanını seçecek. Kongrede Deniz Yücel, Utku Gümrükçü, Aytül Tokgözlü, Hasan Nebi ve Canan Tapkan başkanlık için yarışacak.

CHP İzmir örgütünde gözler bugün Celal Atik Spor Salonu’nda gerçekleşecek olan İl Kongresi’ne çevrildi. Kongrede İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘uzlaşı adayı’ olarak ismini dile getirdiği Deniz Yücel, Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, İl Yöneticisi Aytül Tokgözlü, parti üyeleri Hasan Nebi ve Canan Tapkan başkanlık için yarışacak. Daha önce adaylık açıklaması yapan Kemal Karataş, geçen perşembe günü Utku Gümrükçü'yü desteklemek adına adaylıktan çelişmişti. Önceki gün ise adaylık açıklaması yapan isimlerden Hüseyin Saygılı adaylıktan çekildiğini açıklamıştı. 5 ismin İzmir İl Başkanlığı yarışının Utku Gümrükçü ve Deniz Yücel arasında geçmesi bekleniyor.

654 DELEGE VAR



Bugün yapılacak ve 654 delegenin oy kullanacağı kongreye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılmayacağı netleşirken, kongrenin Divan Başkanlığı’nı Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl üstlenecek. Çarşaf liste ile yapılacak olan seçimde 200 görevli bulunacak, 80 kabin ve 8 sandık kurulacak. Salonda dev led ekranlar kurulacak. Divan Kurulu’nun görevini saat 17.00'de seçim kuruluna devretmesi, seçim kurulunun da görevini sabah saat 07.00'da bitirmesi öngörülüyor. Kongrenin sabah 07.00’de bitmesi planlanıyor. Salonda delegeler saha içine, misafirler ve partililer ise tribünlerde yerini alacak. Salonda adaylar eşit sayıda afiş asabilecek. Katılımcılara parti bayrağı ve Türk bayrakları dağıtılacak.