Önümüzdeki genel seçimlere ortak cumhurbaşkanı adayı çıkarmak için bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti, Gelecek Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA), Saadet Partisi (SP) ve Demokrat Parti (DP) liderleri, bugüne kadar toplamda 5 kez aynı masaya oturdu. Bu süreçte 6’lı Masa olarak anılan toplantıların ardından bir çok ilde de il başkanları bir araya geldi. Ancak Türkiye’nin üçüncü büyük şehri olan İzmir’de bu toplantı gerçekleşmedi. 6’lı Masa’nın İzmir il başkanlarının bir araya gelmemesiyle ilgili ise ilk kez Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı konuştu. Başkan Sivaslı, il başkanlarını bir araya getirecek çağrıyı CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den beklediklerini dile getirerek, eleştirilerini sıraladı.
 

GÜÇ ZEHİRLENMESİ’
İl düzeyindeki 6’lı masa toplantılarının genelde belediye yönetimi hangi partideyse onun çağrısıyla yapıldığını aktaran Sivaslı, “İzmir’deki toplantı için de biz CHP’den bir davet beklerdik. Tabi ama o konuda bir hareket olmadı” dedi. İl başkanlarının şahsi olarak bir sorunu olmadığını, toplantılarda ya da resepsiyonlarda bir araya gelebildiklerini dile getiren Sivaslı, “Ancak 6’lı Masa’yı temsilen il düzeyinde bir araya gelemedik. Bunu söylememim sebebi nezaketen… Liderler bir araya geldi, biz de bir araya gelsek iyi olurdu. Belediye başkanları ile aramız iyi, bir sorun yaşamıyoruz. Ama bu konuda il başkanlığı yavaş kaldı. Temaslarımız yavaş ilerliyor” sözlerini kaydetti. Şimdiye kadar böyle bir girişimin olmaması noktasında ise Sivaslı, “Aslında sebebini biraz güç zehirlenmesi olarak görüyorum” yorumunu yaptı.
 

İSTERSE GELİR’
Önümüzdeki günlerde İzmir’deki il başkanları ile bir araya gelmek için temaslarının sürdüğünü ve çağrı yaptığını aktaran Sivaslı, “Önümüzdeki günlerde toplanmak için çağrımızı yaptık. Olur ya da olmaz. İzmir’de bu işin olmaması, 6’lı masanın il başkanlarının toplanamaması tabi ters bir fotoğraf oldu. Biz ayda bir toplanalım anlamında değil, il başkanları arasında temas olsun, yarın seçim olur, ne bilim gençlik kolları sahada kapışır vs. iletişimimiz güçlü olsun. Liderler kaç aydır toplanıyor. Çalışalım anlamında demiyorum. Hani bir kere fotoğraf verseydik iyi olurdu” diye konuştu. Ayrıca fotoğrafın önemine de dikkat çeken Sivaslı, “Şu an insanların kafalarında soru işaretleri var. İşte; bunlar daimi değil, 6’lı Masa dağılır, birbirine benzemeyenler toplanmış… gibi söylemlere cevap anlamı var. Devamlı görüşmeye gerek yok zaten. Bir kere otursaydık. En azından bu fotoğrafı vermekte İzmir geç kaldı. Oturalım hemen toplanalım değil. En azından 5 ayda bir kez olsun toplanılabilirdi. Bu bayramdan sonra toplanabiliriz. Bu işte artık CHP’nin öncülüğüne gerek yok. Bir yer belirleriz… Deniz Bey de isterse gelir” mesajını verdi.