Adı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında geçen CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, iddialara “Seçimlere 20 ay var, el insaf” diye yanıt verdi. Sındır, kongrelere ilişkin de önemli mesajlar verdi.

Haber / Umut KARAKOYUN

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında adının yer almasına dair ilk kez açıklama yaptı. Seçimlerin 20 ay sonra yapılacağını ifade eden Kamil Okyay Sındır, iddiaları 'El insaf' sözleri ile eleştirdi. Bu tür meseleleri konuşmak için henüz çok erken olduğunu kaydeden Sındır; “Bunları tartışmak anlamsız, zamansız, gereksiz. Ne partimize, ne İzmirimize, ne İzmir’de halihazırda görev yapan belediye başkanlarımıza hiçbir fayda getirmez” dedi.

KONGRE MESAJLARI

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, önümüzdeki günlerde başlayacak olan mahalle delege seçimleri ve ilçe ile kongresi için de kritik açıklamalarda bulundu. Hem yerelde hem de genelde iktidara gelmek istediklerini ifade eden Kamil Okyay Sındır, bu nedenle seçim süreçlerinde daha hassas davranılmasını istedi. Sındır; “Kendi içimizde ayrışan değil bizim partimizin dışındaki insanların sevgisini, güvenini kazanmak, partimizin gelecekte iktidar olacağını vatandaşa göstermek anlamında bir çaba sergilememiz gerekiyor” dedi. Sındır, mahalle delege seçimlerinden başlayarak, il ve ilçe kongreleri süresince bütün partililerin bu süreçte önce karşılıklı sevgiyi, saygıyı ve hoşgörüyü bütün diğer duyguların ve değerlerin önünde tutmaları gerektiğini söyledi.

BİRLİK OLMALIYIZ

“Arzu ederiz ki kavgasız, gürültüsüz bir süreç yaşanır” ifadelerini kullanan Sındır, kongrelere tek liste ile gidilmesini söylemediklerini vurgulayarak şunları söyledi: “Fakat çok adaylı seçimlerde de bunu çatışma, partiyi, örgütü ele geçirme, bunun üzerinden gerek belediye başkanlıklarında aday olabilme, gerek milletvekilliği süresinde aday olabilme veya daha üst yönetimlere gidebilme yönünde araç olarak görmenin partiye zarar vereceğini düşünüyorum. Bunlardan uzak, adayların bir hizmet yarışı içerisinde bu süreci götürme gayreti içerisinde olmaları gerekiyor. Seçilenlerin de kayden arkadaşlarımızı bağrına basması gerekiyor. Biz bu süreci en iyi şekilde atlacağız. Buna yürekten inanıyorum. Bütün partililerimizle birlikte CHP'yi iktidara taşımalıyız. Kongre sürecinin bizi ayrıştıran değil bizi birleştiren süreç olması için bütün partililerimizin özen göstermesi gerekiyor.”