YSK tarafından milletvekili adaylığı iptal edilen Atila Sertel'i şikayet eden üç partiliden ikisi, yeniden CHP'ye üye oldu. CHP Genel Sekreteri Sındır ise bu kişilere ait disiplin dosyalarının yeniden açıldığını duyurdu.

Haber / Umut KARAKOYUN

chpli-sertel-narlidere-kaymakaminin-20-apart-konutu-varmis_1987_dhaphoto17 Haziran 2015'te yapılan genel seçimlerde, CHP İzmir Milletvekilleri adayları arasında olan Atila Sertel'in adaylığı, yapılan şikayet üzerine Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından düşürülmüştü. Sertel'in adaylığının düşmesine neden olan şikayeti yapan CHP Çiğli İlçe Örgütü üyesi Ozan Çelik, Levent Ünal ve Ülker Vural partiden kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na gönderilmiş fakat Çelik ve Ünal, disiplin süreci tamamlanmadan istifa etmişlerdi. O dönem parti içerisinde tartışma yaratan olayın üzerinden iki yıl geçti. İki yıllık sürenin ardından, o tartışmalar Ozan Çelik ile Levent Ünal'ın üyeliklerinin Çiğli İlçe Başkanlığı tarafından kabul edilmesiyle yeniden alevlendi. İlçeye başvuran ve üyelikleri askıya çıkarıldıktan sonra, itiraz yapılmaması üzerine evrakları genel merkeze gönderilen Çelik ve Ünal, bir kez daha CHP çatısı girdi. Ancak partiye üye olan tartışmalı isimlerin, rafa kaldırılan dosyası da yeniden açıldı. CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, yıllar sonra partiye üye olup hakkında disiplin soruşturması bulunan partililerin, üye kayıtları yenilendikten sonra bu dosyaların tekrar açıldığını belirtti. Ozan Çelik ile Levent Ünal'ın üye yapıldığını öğrendiği an gerekli yazışmaları yaptığını açıklayan Sındır, her iki ismin de üyelik haklarının askıya alındığını duyurdu.

ÜYELİK HAKLARI ASKIDA

Kamil Okyay Sındır; “Bir üye disiplin kuruluna sevk edilip hakkında dosya açıldıysa ve bu kişi disiplin cezası kesinleşmeden partiden istifa ettiyse, yeniden üye yapıldığında o dosya bir kez daha açılıyor. Ozan Çelik'in partiden kesin ihraç istemiyle açılmış bir dosyası bulunuyor. Çelik'in üyelik haklarını askıya aldık. Bu kişi, seçimlerde, kongrelerde oy kullanamayacak. İl Disiplin Kurulu'na, Ozan Çelik'in dosyasının gündeme alınmasına dair bildirimde bulundum. Çelik, üyelik haklarını kullanamaz. Tedbir konulmuş durumda” dedi. Aynı sürecin Levent Ünal için de işletildiğini belirten Sındır, CHP Çiğli İlçe Örgütü'nün üyelikleri yapmasını eleştirerek; “Bu kadar tuhaf bir şey olmaz. Duyar duymaz gereğini yaptım” dedi.

TOPU GENEL MERKEZE ATTI

sertel-(2)CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu ise topu genel merkeze attı. Partiye üye olma kriterlerinin belli olduğunu ifade eden Mertoğlu; “Partiye üye olmak isteyenler ikamet ve fotoğrafları ile gelir, üyeliklerini biz buradan hazırlarız. Daha sonra genel merkeze göndeririz, genel merkez de herhangi bir sıkıntı görmezse üyeliğini yapar. Disiplin sürecine dair çok bilgim yok, o dönem ilçe başkanı değildim. Gelişmeleri basından takip ettim” dedi. Çelik ve Ünal'ın üyelikleri konusunda bilgisinin olmadığını söyleyen ve bunun tartışılacak bir noktasının olmadığını kaydeden Mertoğlu, şunları söyledi: “Gelen arkadaşlarımızı sorgulamadan üyeliğini alırız, genel merkez Yargıtay'dan araştırmasını yapar, son kararı kendisi verir. Benim alıp almama gibi bir durumum yok. Birisi kalkıp 'Benim parti üyeliğimi neden yapmıyorsun' dediğinde, nasıl bir açıklama yapacağım? Bu arkadaşların kaşını, gözünü beğenmedim diyemem. Bu arkadaşların partiye üye olmasının önünde sorun yok. Varsa da genel merkez reddederdi.”


BİRLİKTE PASTA KESTİLER

Öte yandan CHP'li Atila Sertel'i şikayet edenler arasında yer alan Ozan Çelik isimli şahsın geçen yıl bir partilinin doğum günü kutlamasında İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu ile pasta kestiği fotoğraf dikkatlerden kaçmadı.