CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'i YSK'ya şikayet ederek adaylığının düşürülmesine neden olan iki partilinin yeniden CHP'ye üye olmasının ardından, ihraç dosyası raftan indi. İki kişi hakkında 2 yıl süreyle ihraç kararı çıktı.

Haber / Umut KARAKOYUN

Haziran 2015’te yapılan genel seçimlerde, CHP İzmir Milletvekilleri adayları arasında olan Atila Sertel’in adaylığı, yapılan şikayet üzerine Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından düşürülmüştü. Sertel’in adaylığının düşmesine neden olan şikayeti yapan CHP Çiğli İlçe Örgütü üyesi Ozan Çelik, Levent Ünal ve Ülker Vural partiden kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na gönderilmiş fakat Çelik ve Ünal, disiplin süreci tamamlanmadan istifa etmişlerdi. CHP'de tartışmalara neden olan şikayetin ardından istifa eden üç isimden ikisi, geçtiğimiz günlerde partiye yeniden üye oldu. Çiğli CHP İlçe Başkanlığı'nın üyeliklerini kabul ettiği partililerin yeniden CHP çatısı altına girmesi, tartışmaları da alevlendirdi. CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, partiye 'Tüm haklarını askıya alın' talimatı verdikten sonra, CHP'ye üye olan Ozan Çelik ve Levent Ünal'ın dosyası raftan indi. O dönem partiden ihraç istemiyle disipline sevk edilen ancak istifaları nedeniyle dosyası dondurulan partililer hakkında karar kesinleşti. İl Disiplin Kurulu üyeleri, Çelik ve Ünal'ın 2 yıl süreyle geçici olarak partiden ihracına karar verdi.

3 KİŞİ KESİN İHRAÇ İSTEDİ

Dosyayı inceleyerek karara bağlayan 9 kişilik İl Disiplin Kurulu üyelerinden 3'ü, geçici ihraca karşı çıktı. Üyeler, Ozan Çelik ve Levent Ünal'ın partiden ihraç edilmesini isterken, diğer üyeler ise 2 yıl süreyle geçici ihraç talebini oy çokluğu ile kabul etti. Sertel'i şikayet ettikten sonra başlayan disiplin sürecinde gerekli araştırmalar yapıldığı için adı geçen partililerin savunmaları alınmadı. Basın İlan Genel Kurulu'na katıldığı ve devlet memuru olduğu gerekçesiyle 7 Haziran seçimlerinde adaylığı düşürülen CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, o dönem uzun ve zorlu bir sürecin sonunda haklılığını kanıtladı. Seçimlerin yenilenmesi üzerine 1 Kasım'da İzmir 2'inci bölgeden yeniden aday olan ve Meclis'e giden Sertel, kendisini şikayet edenlere dair, 'Zavallılar' tabirini kullandı. Çelik, Ünal ve Vural'ın maşa olduğunu söyleyen Sertel; “Onlar neden bu işi yaptıklarını bile bilmiyor. Başkalarının kullandığı birer aletler. Benim onlara karşı bir kırgınlığım veya kızgınlığım yok. Onlar zavallı” dedi.