AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle, basın mensupları ile bir araya geldi. Birçok konuda açıklama yapan Aydın Şengül, İzmir’de AKP’ye karşı mahalle baskısı uygulandığını savundu. Şengül, "AKP mensuplarına üstü kapalı mahalle baskısı yapılıyor. Linç ediliyor" dedi.

AKP İl Başkanı Aydın Şengül, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle il binasında basın mensupları ile bir araya geldi. Gazetecilerin basın bayramını kutlayan Aydın Şengül, 24 Haziran seçimlerine ve yerel seçimlere dair açıklamalarda bulundu. 24 Haziran’da yoğun bir seçim kampanyası geçirdiklerini söyleyen Başkan Şengül, Haziran seçimlerinde iyi bir süreç yaşandığını belirtti. AKP’nin seçimde istediği hedefe ulaştığını vurgulayan Şengül, "İzmir adına seçimden sonra sevindirici gelişmeler oldu. Başbakanımız meclis başkanı oldu. Mecliste denge unsuru olarak görevine devam ediyor. İl yönetiminde daha önce beraber yürüdüğüm Bekir Pakdemirli, Tarım ve Orman Bakanı oldu. Eski milletvekilimiz Nükhet Hanım Dokuz Eylül Üniversitesi’ne rektör olarak atandı" dedi.

CHP’li yerel yönetimlere dair de eleştirilerini sıralayan Şengül, "İzmir’in en büyük şanssızlığı yerel yönetimlerle iktidar arasındaki koordinasyon bir türlü istenilen gibi olmadı. Suçlu aramaya kalkarsak buluruz. İzmir gibi bir şehre büyükşehir belediye başkanı, ilçe belediye başkanı olan kişi, seçildikten sonra siyasi kimliğini bir tarafa bırakır o şehirde yaşayan herkesi kucaklar. Şehre katkı koyacaksa her türlü projeye katkı koymalı. Siyaset yapmamalı. Seçime kadar yapabilirsiniz ama seçimden sonra siyasi kimliğinizi bir kenara bırakırsınız. Çatışmadan işbirliğine girmek lazım. Maalesef zeytin dalını ne kadar uzatırsanız uzatın belki bir şekilde işine gelmiyor" diye konuştu.

"AYRIM YAPMADIK YATIRIM YAPTIK"


İzmir’de yerel yönetimlerin gerçek anlamda kendi işlerini yapamadığı ve siyasette kutuplaştırma içerisinde olduklarını iddia eden Başkan Aydın Şengül, "İdeoloji üzerinden söylemler geliştiriyorlar. İzmir’e zarar veriyorlar. Verdiği sözleri yerine getiremediğinden dolayı merkezi hükümeti suçluyor. Kamuoyunda abartıldığı gibi merkezi hükümette bekleyen ciddi proje yok. Belki Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir’e yapması gerekenlerin yüzde 3’ü, 5’i bile değil. Ama öyle bir algı var ki, sanki İzmir’de yatırımların önü kesildi. Yok böyle bir şey" dedi. Hükümet olarak İzmir’e hiçbir ayrım yapmadan tüm katkıyı vermeye çalıştıklarını kaydeden Şengül, "Alt yapı projeleri tamamlanmaya başladı. Liman, yol, havalimanı İzmir’in cazibesini daha da arttırmaya yönelik çalışmalardı. Baktığınızda İzmir, İstanbul’dan sonra katma değer sağlayacak ikinci büyük şehir. Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yarattığı çatışmaya girmeden, İzmir’le ilgili daha önce kararını aldığımız projelere hızlı bir şekilde devam edeceğiz" dedi.

İLÇELERDE REVİZYON SİNYALİ


AKP İzmir İl Teşkilatı’nın yol haritasını da açıklayan Başkan Şengül şunları söyledi: "Önümüzdeki süreçte stratejimiz insanları kutuplaşmadan çalışmaya yönelik olacak. Bazen insanlar reel dünyadan ayrılıp ideolojik dünyaya girdiğinde o kadar basit şeylerle duygularını nefret ve kine dönüştürüyor ki bu hakikaten kendi içinizde ayrışmaya götürüyor. Bu ülkemize katkı sağlamaz. İktidar partisi olarak başta bunu bizim yapmamız gerekiyor ve yapacağız. Tüm siyasi partilerden bekliyoruz. Ben iktidar partisi il başkanı olarak bunu yapacağım."

Yerel seçimlere dair de mesajlar veren AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, bazı ilçelerde revizyona gideceklerinin sinyalini vererek, "Hazırlıklarımızı yapıyoruz. İlçelerimizdeki eksiklikleri tespit ettik. Birkaç ilçemizde revizyona gideceğiz. Teşkilatımızdan aday olmak isteyen arkadaşlarımız olacak. Boşalan yerleri dolduracağız. AKP İl Başkanlığı olarak ilçe ilçe hangi stratejileri gerçekleştirmemiz lazım, bunları düşüneceğiz. Büyükşehir’le ilgili çalışmalarımız var. Bugüne kadar neleri yapması gerekirdi? Biz iktidara gelirsek neler yapacağız? Bunlarla ilgili ciddi çalışmalar yapıyoruz. Arkamızda inanılmaz bir teknik ekip var. Ciddi bir hazırlık yapıyoruz" dedi.

"KİMİN YAŞAM TARZINA MÜDAHALE ETTİK?"


CHP’li belediye başkanlarına yönelik eleştirilerini sürdüren Aydın Şengül, "Küçük olsun bizim olsun anlayışı yok artık. Bizim anlayışımız ‘Büyük olsun hepimizin olsun.’ Yerel yönetimlerle ilgili ne zaman bir proje için konuşsak hep kaçak dövüştüler. İzmir’in sloganı şu; ‘Ne yaparım ne yaptırırım.’ İzmir küçüktür küçük olsun. Biz de ‘İzmir büyük olsun herkesin olsun’ diyoruz. İzmir’in empatiye ihtiyacı var. İzmir’de kendisini üst perdede gören, İzmirli kimliği altında saklayan sıkıntılı bir kitle var. Onların da kendini sorgulaması lazım. 2002’den beri iktidardayız. ‘AKP gelir yaşam tarzına müdahale eder’ diye bir söylem var. 16 yılda kimin yaşam tarzına müdahale edildi? Somut örnek istiyorum. Somut örnek de yok. Bazen insanların iğneyi kendine batırması lazım. Bize oy versinler diye söylemiyorum. Ama buradaki beceriksiz yerel yönetimleri sorgulasınlar" diye konuştu.

İZMİR’DE 'MAHALLE BASKISI' İDDİASI


İzmir’de mahalle baskısının olduğunu ileri süren AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, seçim çalışması yaptıkları sırada birçok sorun ile karşılaştıklarını savundu. Şengül, "İzmir’de AKP’ye karşı mahalle baskısı var. Açık net bir şekilde dile getiriyorum. Özellikle sahilde, herhangi bir yerde birisi ‘AKP'liyim’ desin. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ya da ilçe belediyelerinde bir çalışan ‘Ben AKP'liyim’ desin bakalım, onu barındırsınlar orada. Sosyal demokrat bir moda var. Muhafazakar biri olsun linç ediliyor. Bunlar çok dile getirilmiyor. İstediğiniz gibi Büyükşehiri eleştirebiliyor musunuz? AKP'lilere üstü kapalı mahalle baskısı yapılıyor" dedi. Aydın Şengül, OHAL’in ardından birçok gazete ve televizyon kanalının kapatıldığı, bazı gazetecilerin işsiz kaldığı, kimisinin de cezaevine atıldığı yönündeki soruya ise şu yanıtı verdi:

"Özgürlükleri iyi tanımlamak lazım. Özgürlük ve demokrasi dediğinizde belirli yasalar vardır. Hiçbir meslek dalında yasalara aykırı davranışlarda bulunamazsınız. Özellikle Türkiye ile ilgili yurt dışında başlayıp, içeride muhalefet partileri kendi çıkarları için kullandı, 'basın özgürlüğü yok' şeklinde."

"TRAMVAYI ŞEHRİN İÇİNDEN KALDIRACAĞIZ"


Son olarak tramvay projesine değinen Şengül, "Tramvay nostalji olsun diye yapılmış bir şey. Arka planı çok araştırılmamış. Biri çıkmış yapılsın demiş, yapılmış. Trafik sorununu çözmeyi bırakın daha da çekilmez hale getiriyor. Anladık biz CHP yavaş şehri seviyor. Seferihisar’da bir yavaş şehir modası başladı. İzmir de yavaşlıyor ama çağımız hız çağıdır. Tramvayda millet gezer, görür. Bir yere ulaşmak için kullanılmaz. Tarihi yerlerde olabilir ama. İktidar olursak direkt şehrin içinden tramvayı kaldıracağız. İzmir’de iktidar olduğumuzda ilk yapacağımız şey otopark sorununu çözeceğiz. İki tane bina kamulaştırırsınız, kaldırımları genişletirsiniz" açıklamasında bulundu. DHA