Haber/ Didar DEMİRCİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayraklı İlçede sular bir türlü durulmuyor. Kongreye günler kala kulisleri sarsan bir iddia ortaya atıldı. Pınar Susmuş yönetiminin 1 Kasım’daki istifasının ardından yönetim düşmüş ve ilçeye 13 Aralık’ta Necati Şahin geçici başkan olarak atanmıştı. Şahin’in geçici görevi ise 13 Mart’ta sona erecek. CHP, Bayraklı’da ilçe başkanını ve yönetimini yeniden belirlemek için 13 Mart Pazar günü olağanüstü kongrede sandığa gidecek. İlçe başkanlığı için adaylığını Necati Şahin’in yanı sıra Mehmet Yılmaz ve Samed Tekin de açıkladı.

Kulislerde uzun zamandır CHP Bayraklı İlçe Başkanlığına aday olacağı ve bu konuda çalışmalar yaptığı söylenen bir isim daha geçiyor. Didem Gültekin! Henüz adaylığını açıklamayan Gültekin için iddialara göre Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Şahin’i arayarak adaylıktan çekilmesini rica etti.

KİMİ DESTEKLERSEN O KAYBEDECEK

Bayraklı Belediye Başkanı Sandal ve Şahin arasında geçen telefon konuşmalarının detaylarını köşesine taşıyan Son Mühür Yazarı Macit Sefiloğlu, Sandal’ın Şahin’e ‘Sen aday olma’ dediğini ve bunun üzerine Şahin’in de, ‘Aday olmayacağım. Zaten senin destekleyeceğin kim olursa kaybedecek’ dediğini yazdı.

SÜRECİ TAKİP EDİYORUM

Söz konusu iddialar üzerine sorularımıza cevap veren CHP Bayraklı İlçe Kayyum Başkanı Şahin, “Spekülasyona girmek istemiyorum. Birkaç gün içinde belki bir açıklama yapabilirim ama şu an için ben ilçemi belediyemi sıkıntıya sokacak bir şey konuşmak istemiyorum” dedi. Öte yandan Şahin, aday olup olmayacağı konusundaki sorularımıza da net cevap vermedi.