CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İzmir’e geldi. Partinin il binasını ziyaret eden iki isim İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe belediye başkanları, il yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili tarafından ağırlandı. Yücel, Salıcı ve Kaftancıoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Salıcı espri yaptığı bir mesajla konuşmasına başladı. İzmir İl Başkanı Yücel’i kast eden Salıcı, “Bugün iki başkanımızla birlikteyiz. Bir tanesi zaten İzmir’deydi, İzmir’de kalmaya da devam edecek” dedi. 31 Mart yerel seçimlerinde elde edilen başarı için konuşan Salıcı, “Ortada önemli bir seçim başarısı var. Bunun nasıl yapıldığını CHP örgütünün, genel merkezinin bu siyasete inanan yurttaşlarımızın koyduğu katkıyı değerlendiriyoruz. Eksiklerimiz varsa onları koyuyoruz. Yeni bir siyaset anlayışıyla iktidara ulaşmayı hedefliyoruz. AKP iktidarının tüm ülkeye verdiği talimat ortada. Uzun uzun anlatmaya gerek yok. Tüm Türkiye’yi kucaklayacağız. Biz Millet İttifakı’nda İYİ Parti, Saadet Partisi’yle bir araya geldik. Diğer partiler de adaylarımıza teveccüh gösterdiler. Hepsine teşekkür ediyoruz” açıklamasını yaptı.

'Sözlerimizin arkasındayız' 

“31 Mart’tan önce verdiğimiz sözlerimizin arkasındayız” diyen Salıcı, “Ne söylediysek yapacağız. Belediye başkanlarımız, takibe gerek kalmadan yapacaklar. CHP’nin nasıl belediyecilik yaptığını İzmirliler biliyor ama Ankara, Adana, İstanbul 25 yıldır bu anlayıştan uzak kalmıştı. Yurttaşlarımıza bunu ulaştıracağız. Önümüzdeki dönem hiçbir mazeretimiz yok. Hep beraber Türkiye’nin AK Parti döneminde ortaya çıkmış olan büyük sorunlarını çözmemiz gerekiyor. Bu yolda tüm CHP ailesinin tek vücut bir arada olması gerekiyor. Başka partilerle bir araya geliyoruz, CHP içinde de herkesi kucaklayacağız” ifadelerini kullandı.

Genel Merkez inceliyor

Son günlerde CHP’li belediyelerdeki bazı atamaların akrabalık ve yakınlık üzerinden gerçekleştiğinin gündem de yer alması ve tartışmalara yol açmasına dair konuşan Salıcı, “Genel merkezimiz bu konuda gerekli çalışmaları yapıyor. 31 Mart’ta söylediğimiz tüm sözlerin arkasındayız. Münferit yanlışlar olabilir. Bunlar CHP genel merkezi tarafından uyarılar yapılarak düzeltiliyor. Bazen sosyal medya üzerinden olmamış şeyler olmuş gibi gösteriliyor. İnceliyoruz. Gerçeklik payı olan varsa genel merkez müdahale edecek” dedi.

'Tüzük ne derse o yapılır'

Geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun il ve ilçe kongreleri için tek aday isteğini basına kapalı toplantıda belediye başkanlarına iletmesini değerlendiren Salıcı, kongre takvimine ilişkin de bilgi verdi. Salıcı, “İçeride konuşulan her şey dışarıya olduğu gibi aktarılmamış. Biz iktidara aday olan bir partiyiz. Bunun gereğini 31 Mart yerel seçimlerinde gösterdik. Örgüt içinde yorulan arkadaşlarımızı takviye zamanı. Yeni buluştuğumuz kesimleri o örgütsel yapı içine dahil etme zamanı. CHP ilk defa kongre yapan bir parti değil. Nedense kimse AK Parti’nin, MHP’nin kongrelerini merak etmez. Onlarda siparişle il başkanı gelir, gider! CHP’de demokratik mekanizmalar çalışacak, tüzüğümüz ne emrettiyse yapılacak. Arzumuz şu; iddialı olduğumuz yerlerde örgütümüzün bütün unsurları kucaklayarak anlaşmasıyla aday çıkaralım. CHP de bir taslak var. Kongrelerimizi 1 yıl ertelemeyeceğiz. Takvimde belli olacak” ifadelerini kullandı. 

'İstanbul'dan selam getirdim'

İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da Ekrem İmamoğlu’nun zaferiyle ilgili yaptığı konuşmada, “İstanbul’dan tüm örgütün ve halkın selamını getirmiş olayım. Altını çizmek isterim; aslında İstanbul hikayesi diye tarif ettiğimiz, İstanbul’u yeniden halka verme sürecinin kahraman olan kısmı CHP örgütleridir. Ne mutlu sizlere, ne mutlu bizlere inançla mücadele eden sizlerin mücadeleyi işe evirmesiyle başarılı olundu. Bizler görünür yüzler olabiliriz ama asıl gizli kahramanların altını çizmek lazım. Bu sürecin görülmesi gereken, adından söz edilmesi gereken unsuru da Genel Başkanımızın Adalet Yürüyüşü’yle başlattığı ve sürekli hale getirdiği anlayıştır. Biz de hep birlikte bu inanca katkı koyduk. Ne yaptıysak hep birlikte yaptık. İyi olanı da kötü olanı da. İzmir gibi İstanbul nefes aldı. İnanıyorum Türkiye de sizlerin kararlılığıyla nefes alacaktır” dedi.

Yücel: Demokrasinin adresi CHP

İzmir İl Başkanı Yücel ise, “İzmir il örgütü adına kendilerine hoş geldiniz diyorum. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra ülkemizde siyasette yeni bir sayfa açıldı. Korku duvarı yıkıldı. CHP topluma bir şeylerin değişeceği yönünde umut verdi. Biz bu başarıyı önümüzdeki süreçte CHP’nin Türkiye’nin kurtuluş reçetesini yazacağına inanıyoruz. Böyle bir ödevimiz var. CHP ülkemizde yeniden hukukun üstünlüğünü sağlamak, adaletin yeniden sağlanması, çoğulcu demokrasinin hayata geçmesi için tek adres. Yorulmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz. CHP’yi önümüzdeki süreçte iktidara taşıyacağız” ifadelerini kullandı.