Foça'da Cumhuriyet Halk Partisi'ne mensup olup da "Nasıl olsa biz kazanırız..." mantığıyla hareket eden seçmenlerin olduğunu açıklayan CHP Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım, 31 Mart yerel seçimi için partilileri sandığa gitmeye davet etti. 31 Mart yerel seçimlerinin önemine değinen Baran Gezmiş Yıldırım, "Foça'da rekor kırarak kazanmamız gerekiyor" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin İzmir'de son 30 yıldır hiç seçim kaybetmediği tek ilçenin Foça olduğunu hatırlatan Yıldırım, Foça'da seçimi kazanacaklarından şüpheleri olmadığını, ancak rekor oy alarak CHP'nin ülke genelindeki oy oranına katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

2004-2009 döneminde CHP'nin Foça Belediye Meclisi'nde azınlıkta kaldığını ve bu durumun bazı sıkıntılara yol açtığını anımsatan Yıldırım, "Adayımız Fatih Gürbüz'e güvenen ve oy verecek olan herkesten Belediye Meclis üyeliğinde de tam destek bekliyoruz" diye konuştu.

“Foça'da bizim tek rakibimiz kendimiz” diyen Baran Gezmiş Yıldırım,  Cumhuriyet Halk Parti'lilerin seçime tam katılım sağlamaları halinde,  24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin Foça'da aldığı 12 bin 666 oyun çok daha üzerine çıkacaklarına inandıklarını belirtti.

Millet İttifakı'nın bileşeni olan İYİ Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener'in de Foça'da 1440 oy aldığına işaret eden CHP Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım, şunları söyledi: "Foça'da minimum 15 bin oy almayı hedefliyoruz. Partililerimizin seçime tam katılım sağlaması halinde bu hedefin çok daha üzerine çıkabiliriz. Çünkü Belediye Başkan Adayımız  Fatih Gürbüz, toplumun her kesiminde kabul gören bir isim. Hayatı boyunca partimize oy vermeyen, hatta başka partilerde bize karşı kıran kırana siyaset yapan sayısız ismin, Fatih Gürbüz'ün adaylığının açıklanmasıyla birlikte ideolojik gömleklerini çıkarıp adayımızın yanında saf tuttuklarını görüyoruz. Foça'da Fatih Gürbüz'ün Belediye Başkanı olmasını  CHP'liler kadar CHP'li olmayanlar da istiyor. Bu tablo da Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve Parti Meclisi'nin aday tercihinde  ne kadar isabetli bir karar verdiğinin göstergesidir. Ayrıca, Foça'da toplumsal mutabakatı sağlayan Fatih Gürbüz'ün sadece bugün, yani seçim öncesinde değil, seçimden sonra da aynı birlikteliği sürdüreceğine, bugüne kadar yaşanan ayrıştırmalara son verip adeta bir tutkal vazifesi göreceğini söyleyebilirim."