Partisinin TBMM'de gerçekleştirilen grup toplantısında gündemdeki başlıkları değerlendiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Recep Tayyip Erdoğan Türkiye için artık bir milli güvenlik sorunudur" eleştirisinde bulundu. "10 bin doları da soruyorum" diyen Kılıçdaroğlu, "Çık adam gibi cevap ver, adam gibi cevap vermezsen adam değilsin" sözleriyle sert tepki gösterdi. HDP İzmir İl Binası'nda yapılan saldırıya tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Psikolojik sorunları olan birisinin eline nasıl silah veriyorsunuz? Nasıl sıkıştırıyorsunuz?" diye sordu. Kılıçdaroğlunun açıklamasından öne çıkanlar şöyle: “Bugün yine Türkiye'nin bir kişinin iradesine teslim edilmesinin faturasını 83 milyon olarak ödüyoruz. Demokrasiyi, insan haklarını, adaleti, hakkı, hukuku savunuyoruz e dolayısıyla milletin iradesine her zaman saygılı olduk bundan sonra da saygılı olmaya devam edeceğiz. Diyeceğiz ki 83 milyonun iradesi bir kişinin iradesine temsil edilemez. Sizin iradenizle geleceğiz, Türkiye'yi aydınlığa kavuşturacağız hiç şüpheniz olmasın.”

HDP iddianamesi

HDP'nin kapatılması için hazırlanan iddianameye de değinin Kılıçdaroğlu, “Siyasi partileri kapatmak onları farklı şekillerde topluma tanıtmak veya terör örgütleriyle onları bağlantılandırmak asla doğru değil. Varsa böyle bir şey elbette ki devletin savcıları, polisi, güvenlik görevlileri devreye girerler. Bu ülkede saygın hakimler varsa gerekli kararı verirler. Ama bu iş bir siyasi talimatla yapılırsa o doğru değil” dedi.

İzmir saldırısı

Geçtiğimiz hafta HDP İzmir İl Başkanlığı'na yapılan saldırı ile ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarında da seslenerek şunları söyledi: “Bu kişi 2016'dan bu yana psikiyatride tedavi görüyor. Peki buna sağlam raporunu kim verdi? Psikolojik sorunları olan birinin eline silahı nasıl veriyorsunuz? Nasıl tutuşturuyorsunuz? Sizden en büyük isteğim kentin seçimle gelen belediye başkanı olarak halkı sükûnete davet etmenizdir. Provokasyonlara pabuç bırakmayın. Belediye başkanı arkadaşlarıma şunu da söyledim, provokasyonlara hepiniz hazırlıklı olun, İzmir benzeri provokasyonlar her yerde olabilir."

Müzik yasağı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında müzik yayınlarının 24:00'dan sonra yasak olmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Erdoğan müzikten rahatsız olmuş. Yahu arkadaş çifter çifter maaş alan beslemelerin var bundan rahatsız olmuyorsun da müzikten rahatsız oluyorsun. Devleti soyanlardan rahatsız olmuyorsun ama müzikten rahatsız oluyorsun. Sanattan, sanatçıdan ve müzikten rahatsız olan Erdoğan'ı gençlere teslim ediyorum. Önümüze sandık gelecek ve gençler gereğini yapacak” ifadelerini kullandı.