CHP Sözcüsü Öztrak, ''YSK, iktidarın azmettirmesiyle İstanbul seçimlerini iptal etmiş saray ve YSK el ele verip sandık darbesi yapmıştır. İstanbul seçimleri misket oynamaya benzemez'' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, YSK tarafından iptal edilen 31 Mart İstanbul seçimlerine ilişkin konuştu.

Öztrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''YSK, iktidarın azmettirmesiyle İstanbul seçimlerini iptal etmiş saray ve YSK el ele verip sandık darbesi yapmıştır. YSK bu kararıyla hukuku ve içtihatlarını çöpe atmıştır. İptal gerekçelerini yazanlar YSK'dakileri bu darbeye azmettirenlerdir.

AKP Genel Başkanı, milletin aklıyla alay etmekte sandıktan çıkan millet iradesini itibarsızlaştırmaya çalışmaktadır. Seçimde yolsuzluk yapıldığına dair kamera görüntülerini bekliyoruz. Bizim genel başkanımız iftarlarda siyaset konuşmaz, YSK'yı sandık darbesine azmettirmez. İstanbul seçimleri misket oynamaya benzemez. CHP demokrasiden ve sandıktan yana olan tavrını size muhtar bile seçilemez denirken millet öyle istiyor deyip başbakanlık yolunu açtığında göstermiştir.

Sarayın kibirli kişi neden İstanbul Belediyesi'ndeki verilen İBB Başkanı tarafından kontrol edilmesinden bu kadar rahatsız olmuştur? Bu verilerde ne vardır? Ekrem İmamoğlu'nun gasbedilen mazbatası milletin eliyle yeniden kendisine verilecektir.

Minareyi çalanlar kılıfı hazırlamaya çalışıyorlar. YSK'nın üyelerinin daha henüz gerekçeli kararı yazmamışken AK Parti yetkililerinin adayının kısa kararda yazan gerekçelerin çok ötesine giden gerekçeleri söylüyor olması üyelerin yazacağı gerekçeli kararın müellifinin kim olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.

Aynı sandıkta tek bir zarfın içine 4 pusula atıyorsunuz gerekçeniz sandık kurullarının yasada tarif edilen biçimde oluşmadığı aynı sandık kurullarının ilçe belediye ilçe belediye meclisleri uygulamalarını doğru kabul ediyorsunuz. Bu sandıkları ilçe seçim kurulları oluşturmuş. Bu sandıklarda partilerin temsilcileri vardı. Gözlemciler vardı. Bu sandıklarda yolsuzluk yapıldığına dair herhangi bir tutanak var mı? Yok.''