Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Yardımcı Doçent Oktay Gökdemir sosyal medya üzerinden sert eleştiriler yaparak CHP'den istifa edeceğini açıkladı. Dün yapılan CHP İl Kongresi'nde kürsüye gelerek Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu kongreye müdahale etmek ve delegeleri baskı altına almakla suçlayan Gökdemir bugün de eleştirilerini sürdürdü. Sabah saatlerinde ilk paylaşımın yapan Gökdemir istifa edeceğinin sinyallerini vermişti. Gün içinde kararından dönmesi için ikna edilmeye çalışılan Oktay Gökdemir kararını değiştirmedi. Oktay Gökdemir yarın partisinden istifa edeceğini akşam saatlerinde sosyal medya hesabından şu ifadelerle duyurdu:
"Sakın yanlış anlamayın... Anlayabilirsiniz de fark etmez... Dün İzmir gibi yerde o heyecansız, büyükşehir belediyesi tarafından kilitlenmiş kongreyi görünce CHP’nin 67 yıldır neden iktidar olamadığını bir kez daha anladım... Boşuna kendinizi paralamayın. Kazanan CHP falan değil, kazanan localar, towersler, yerel güç zehirlenmesine uğramış yapılar... Dün konuşmamı yaptıktan sonra 90’ına merdiven dayamış Evranos Sakarya amcamı gördüm. CHP’nin İzmir’deki hafızası... Yalnız başına kongreye gelmiş bir umut ağır adımlarla yürüyordu. Elini öptüm. Bana 'oğul bu parti bitmiş boşuna uğraşma 'dedi. Sonra ayakları titreye titreye gitti. Şimdi görüyorum ki boy boy fotoğraflar paylaşıyorsunuz. Pirus zaferiniz hayırlı olsun. Bu sayfamda CHP üzerine son yazım. Bugünden itibaren CHP ile bağlarımı sonlandırıyorum. 2019'da umarım bu kafayla ve zihniyetle faşizmi yenersiniz...
Bu patronaj ilişkilerini partide bitirmek için elimden geleni yaptım. Ama anladım ki beyhude yorgunluk. Müthiş bir akıl tutulması. Adam 2019’da koltuk değneği MHP’yi de yanına almış başkanlık seçimini ilk turda bitirecek, biz 2019’da belediyeyi Aziz Kocaoğlu yönetsin derdine düşmüşüz. 54 yaşındayım. 30 yıllık öğretim üyesiyim. Bundan sonra karanlığa karşı bir akademisyen olarak mücadele edeceğim. An itibarıyla CHP’den istifa ediyorum. İstifa dilekçemi yarın hem ilçeme hem de genel merkeze göndereceğim. Saygılarımla..."