Haber / Didar Demirci

Ödemiş Belediyesi Meclis’inde, CHP'li Meclis Üyesi Nazan Dönmez’in terör soruşturması kapsamında cezaevinde bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili cezaevinde olmasına karşı olduğunu söylemesine, AKP ve MHP tepki göstererek, “Cumhur İttifakı olarak bu şahsın derhal istifasını ya da bağlı olduğu siyasi irade tarafından görevden alınmasını talep ediyoruz” çağrısında bulundu. Cumhur İttifakının çağrısı üzerine gazetemize açıklamada bulunan Ödemiş Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Nazan Dönmez, “Benden rahatsız olanlar istifa etsinler” diyerek cevap verdi.

TUZAK SORUYDU

Mecliste yaptığı konuşmanın asıl nedeninin partisine sosyal medya üzerinden hakaret edilmesi olduğunu aktaran CHP’li Dönmez, MHP Grup Başkan Vekili Ceyhun Kınlı’nın yönelttiği sorunun ‘tuzak’ olduğunu vurguladı. MHP’li Kınlı’ya verdiği cevabın da gerekçesini sıralayan Dönmez, kendisini dinlemeden salonu terk eden MHP Grubuna da tepki gösterdi. Dönmez, “Ben neden istifa edeyim. Benden rahatsız olanlar varsa onalar istifa etsinler. O soru tuzak bir soruydu. Zaten benim görüşlerim bu. Ben geç işleyen yargı sisteminden rahatsızım. Onlar benim cevabımı bile beklemeden kalkıp gittiler” sözlerini kaydetti.

‘HDP’Lİ DİYE DEMEDİM’

Söz konusu tartışma sonrası CHP Ödemiş İlçe Başkanlığı’na da demeç verdiğini belirten Dönmez, Demirtaş sorusuna verdiği cevaba ilişkin şu açıklamaları yaptı:

“Benim asıl rahatsızlığım bu HDP olabilir, AKP olabilir, MHP olabilir… kimse bu kişiler haksızca adaletsizce yatıyorsa bunların hepsinin karşısında olurum ben. Şu anda yargılanmadan, iddianamesi yapılmadan 5 yıldır rehin tutulan bir kişi var. Elbette ki buna karşı olurum. Varsa bu adamın bir suçu getirin iddianameyi kesin cezasını yatsın. Bunda bir sıkıntı yok. Ama hiçbir şey yapmadan 5 yıldır tutuyorsunuz. Bu AKP’li de olabilirdi MHP’li de olabilirdi. Ben yine aynı şekilde karşı çıkardım. Ben HDP’li diye karşı çıkmıyorum. Geç işleyen bir adalet var. Ben buna karşıyım.”

‘EKMEK YİYEMEZLER’

Ayrıca MHP’li Meclis Üyesi Derya Coşkun’un sosyal medya hesabındaki paylaşımlarında partisine hakaret ettiğini dile getiren Dönmez, “Ben orada Derya hanımın paylaşımlarına cevap verdim. CHP için ‘kokuşmuş zihniyet’ vesaire diyor. Partime hakaret etti. Ben de buna karşılık bir kadın meclis üyesi olarak ona cevap verdim. Demirtaş sorusunu çok ayrı bir şekilde sordu. Benim gerçek düşüncelerim de bu haksızlığa uğrayan herkesin yanındayım” diye konuştu. Ayrıca kendisi üzerinden siyasi rant sağlanmaya çalışıldığını belirten Dönmez, “Buradan ekmek yiyemezler. Ödemiş halkı beni tanıyor biliyor” dedi. Didar DEMİRCİ

NE OLMUŞTU?

Ödemiş Belediye Meclisi haziran ayı olağan birleşiminde, CHP’li Meclis Üyesi Nazan Dönmez, MHP’li meclis üyesi Derya Çoşkun’un sosyal medya paylaşımlarında partisine hakaret ettiği gerekçesiyle söz almıştı. CHP’li Dönmez, MHP’li Coşkun’un CHP’yi terör örgütleriyle yan yana olmakla suçlayarak sosyal medya hesabından paylaşımlar yaptığını gündeme getirerek, “Hele ki Terörist başının kardeşini televizyonlara çıkaranlarla, sınır mahkemeleri kurup bölücü teröristleri bu mahkemelerde aklayıp ‘megri megri’ diye ağlayanlarla, terörist başının mektubu meydanlarda okutanlarla; ‘yeter artık özledik dön ne olur’ deyip Pensilvanya’ya methiyeler düzüp, selam gönderenlerle ortaklık yapıp, terörün her türlüsüne açık kapı bırakan, asıl kokuşmuş ve çürümüş olan iktidarla yol yürüyen sizlere bu tavsiyem titreyin ve kendinize gelin. Zararın neresinden dönseniz kardır” demişti. CHP’li Dönmez’in bu sözleri üzerine MHP Grup Başkan Vekili Ceyhun Kınlı, “Nazan Hanım Demirtaş’a özgürlük diyor musun, demiyor musun? İçerde olmasına karşı mısın, değil misin” sorusunu yönetmişti. Bu soru üzerine Dönmez’den “Evet içeride olmasına karşıyım” cevabı gelmişti. MHP grubu ise Dönmez’den gelen cevap üzerine meclis salonunu terk etmişti.