Kulis Haber/Didar DEMİRCİ
CHP’li Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın ‘yolsuzluk soruşturması’ kapsamında görevden alınmasının ardından yarın saat: 14.00'da Menderes Belediyesi’nde başkanvekilliği seçimleri için yoğun görüşmeler devam ediyor. CHP ve AKP cephelerinde adayların isimleri gizli tutulurken, her iki tarafın adayının da seçime dakikalar kala açıklayacağı belirtiliyor. Kulislerde konuşulan bilgilere göre CHP, Menemen ve Torbalı’daki hataları tekrardan yaşamamak için işleri sıkı tuttuğu öğrenildi. Geçtiğimiz cuma günü başkanvekili adayının kim olacağını belirlemek üzere CHP Menderes’te basına kapalı bir toplantı gerçekleştirmişti. Toplantıda Menderes Belediyesi Başkan Yardımcıları Erkan Özkan ve Mustafa Akın’ın isimleri öne çıkmıştı. Kulislerde ise görevden alınan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın, Başkan Yardımcısı Erkan Özkan’ı desteklediği konuşuluyor.

Öte yandan AKP Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artçı, partisinin başkanvekili adayının kim olacağına dair sorumuza ise “Biz bacak bacak üstüne attık, CHP’nin adayını bekliyoruz” demişti. Artçı’nın sözleri sonrası her iki partinin de seçim günü adaylarını açıklayacağı gün yüzüne çıktı. Tüm bunların yanı sıra, CHP İlçe Başkanı Ahmet İşler’in seçim sonrası görevden alınacağı da kulisteki söylentiler arasında.

YALÇIN ORTAK NOKTA OLABİLİR

Başkan yardımcılarının yanı sıra adaylık için kulislerde adı geçen Menderes Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Erdoğan Yalçın’ın ortak adayı olabileceği söyleniyor. Her iki tarafında itiraz etmeyeceği bir isim olduğu söylenen Yalçın’ın CHP İl Başkanı Deniz Yücel ile görüştüğü söyleniyor. Öte yandan CHP’li Meclis Üyesi Fatma Ekicioğlu’nun da adı adaylar arasında geçiyor. Menderes Belediyesi'nin başkanvekilini belirlemek için yapılacak seçimde CHP 15, AKP 9 üye oy kullanacak.