Milli Görüş Lideri ve eski Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının yedinci yılında İzmir’de gerçekleşen programda anıldı. ''Erbakan Haftası'' etkinlikleri kapsamında, Saadet Partisi İzmir İl Teşkilatı'nca Balçova Termal Otel’de düzenlenen programa katılan Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ, Erbakan’ın özelliklerini anlattı.

Erbakan'ın en bariz niteliklerinden birisinin keskin zekâsı olduğunu belirten Ağdağ, “Netice odaklı çalışan bir kişilikti. Bir işin veya görevin neticelenmesi için iş takibi nasıl yapılır en ince detayına kadar öğretirdi. Keyfi meseleler söz konusu olamazdı çünkü yapılan her şey davanın netice almasına yönelikti. Gevşekliğe ve umutsuzluğa hiçbir zaman düşmedi” diye konuştu.

Necmettin Erbakan'ın attığı her adımın devrim niteliğinde olduğunu dile getiren Atik Ağdağ, şunları kaydetti: “Yaşadığı hiçbir süreç kolay olmamıştır. Bütün başarılarını mücadele, azim, inanç ve gayretle elde etmiştir. Önemli bir duruşu, sağlam bir mayası vardı. Uzlaşma anlayışına inanırdı. Bizlere iki önemli şeyi sonuna kadar öğreterek gitti. Dünya bir imtihan dünyasıdır. Hak ve batıl mücadelesi vardır. Başbakanlığı döneminde bir hafta içerisinde birbiriyle siyasi, ekonomik, sosyal münasebeti olmayan sekiz ülkeyi ziyaret ederek bir araya getirmiştir. Önce İslam ülkelerini bir araya getirip, sonra ezilen diğer bütün milletleri yanımıza alarak yeni bir dünya kurma idealini taşıyor ve bunun için çalışıyordu.”

Erbakan'ın ilkokulda matematik sorusunda yaşadıklarını aktaran Ağdağ, şöyle devam etti:
"Matematik dersinde Hoca, sorulan soruyu çok kısa sürede çözmüş. Çözümü o kadar orijinal anlatmış ki öğretmen tekrar anlattırmış. Sonra diğer öğretmenleri çağırmış, bir daha anlattırmış. Hoca'ya demiş ki 'ben soruyu nasıl çözdüğünü anlattırmıyorum, çözümü ne kadar güzel takdim ettiğini göstermeye çalışıyorum.' Hoca o soruyu nasıl çözdüğünü anlatması gibi İslam coğrafyasındaki problemleri de çözümlerini de bu millete aynı şekilde anlattı. İslam dünyasında her gün kan, zulüm var. Hepsinin sebebi bu işi yapanlardır ama vebali de bizdedir. Yapmamız gereken şeyi yapmaz, Milli Görüş'ü iş başına getirmezsek bu zulüm daha da büyür. Her an şuurla yapmamız gereken meseleleri hatırlamak, hatırlatmamız gerek. Erbakan Hoca her zaman bu şuuru diri tuttu. Her adımı devrim mahiyetindeydi."

Ağdağ, Erbakan'ın bir röportajında gazetecilerin "Nasıl anılmak istersiniz" sorusuna "Malıyla, canıyla cihat eden bir Müslüman olarak anılmak isterim" yanıtını verdiğini sözlerine ekledi.
Van eski Milletvekili Fethullah Erbaş ise, Necmettin Erbakan'ın Türkiye için bir milat olduğunu vurgulayarak, Müslümanların yenilmişlik psikolojisini Erbakan'ın siyasete girmesi ile atlattığını söyledi. Birçok anısını dinleyicilerle paylaşan Erbaş, “Hem manen hem madden bize önder oldu, Allah mekânını cennet eylesin.” ifadelerini kullandı.

İzmir İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan ise, "O, savunan adamdı. O, her zaman haklı çıkan adamdı. O, adam gibi adamdı. Hocam davan emin ellerde. Açtığın bu kutlu yolda canla başla çalışanlar yürümeye devam edecekler” dedi.

Merhum Erbakan’ın ve şehitlerin ruhları için okunan hatimlerin duasının yapıldığı anma töreninde Necmettin Erbakan'ın İzmirli dava arkadaşlarının hatıralarını anlattıkları bir sinevizyon gösterisi yayınlandı. Programa siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda izleyici katıldı.