Hafta sonu gerçekleşen Karabağlar, Menderes ve Torbalı ilçe kongrelerine katılan AK Parti İzmir Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkan Vekili, Necip Kalkan partisinin yerel yönetimde ‘AK Parti Belediyeciliği’ kavramını ortaya çıkartarak Türkiye’de önemli hizmetler gerçekleştirdiğini vurguladı.

Torbalı ve Menderes Belediyelerinin 2014 yılından beri AK Parti Belediyeciliği ile yönetildiğine dikkat çeken Kalkan, “Belediyelerimiz tarafından yapılan hizmetlerin hepsi ilçelerimizde gözler önünde. Ayrıca belediyelerimiz faaliyetlerini kitapçıklar halinde vatandaşlarımıza ulaştırıyorlar. İzmirli hemşerilerimizden ricam, AK Parti belediyeciliği ile yönetilmeyen bir ilçede yaşıyorlarsa bu kitapçıkları incelemeleri… 4 yılda nasıl gözle görülür hizmet yapılır, nasıl vatandaşın rahatı için sosyal alanlarda proje üretilir görmeleridir” diye konuştu.

15 YILDA 45 MİLYAR YATIRIM
AK Parti’nin belediyecilik anlayışı ile Türkiye başta olmak üzere dünyaya örnek olduğunun altını çizen Kalkan, “İzmir’de 7 tane belediyemiz var. Bu ilçelerimiz de yapılanları ortada. Tüm hizmetlerimiz gözle görülür vatandaşın gönlüne dokunan türden. 2019 yılında hedefimiz İzmir’i AK Parti Belediyeciliği ile buluşturmak. Partimizin iktidarındaki belediyelerde yapılan hizmetleri, ışıl ışıl yanan projelerini tüm İzmirli hemşerilerimizin görmesi için çalışacağız. Hizmet siyaset ile olmuyor. Bizim hizmet anlayışımız siyasetin üstündedir” dedi.
Son 15 yılda, İzmir’e 45.65 milyar TL yatırım yaptıklarını belirten Kalkan, “Son 15 yılda İzmir’e Ulaştırmadan, Sağlığa, Eğitimden, Tarıma, Enerjiden, Spora kadar birçok yatırım yaptık. Yatırım demek istihdam demek. Yatırım demek üretim, ihracat demek. 2002 yılından bugüne İzmir ili için 41,9 Milyar TL tutarında 2 bin 903 adet Yatırım Teşvik Belgesi düzenlenmiş. 2017 yılının Ocak – Ekim döneminde ise 14 bin 200 kişilik istihdam öngören 6,5 Milyar TL tutarında 337 adet yatırım projesine destek olduk. Bizim yaptıklarımız yapacaklarımızın en güzel ve doğru teminatı. Bunun için hedefimiz 2019 yılında yerel yönetimleri kazanarak İzmir’imize daha sosyal bir çevre kazandırmak, daha mutlu bir kent sağlamaktır” ifadelerini kullandı.