CHP delege seçimlerinde, gözler Çiğli'deydi. Tartışmaların ardından iptal edilen Ataşehir Mahallesi'nde zafer yine muhalif listenin oldu. İptal edilen seçimi 4 oyla kazanan beyaz liste, bu kez 49 oy fark attı.


Haber / Umut KARAKOYUN

CHP'nin delege seçimleri, sürüyor. Dün, kentin dört bir yanında sandık mesaisi devam etti. Partililer ise, Çiğli'deki tartışmalı mahallelerden biri olan Ataşehir'e kilitlendi. Geçtiğimiz günlerde yapılan ve muhalif listenin 4 oy farkla kazandığı Ataşehir seçimleri, İl Yönetim Kurulu kararıyla iptal edilince, mahallede sandık bir kez daha kuruldu. CHP yönetimi, bu kez tartışmalara meydan vermemek için seçimleri titizlikle gerçekleştirdi. Sandık, mahallede değil Çiğli İlçe Başkanlığı binasında kuruldu.

ÖNLEMLER ALINDI

Delegeler, seçimin yapıldığı salona tek tek alındı, oyunu verdikten sonra salondan çıkarıldı. Mahallede, 58 delege için çift liste yarıştı. Herhangi bir sorun yaşanmaması için İl Yönetim Kurulu üyelerinden Çetin Özdemir, İsmail Yüzer ve Şirin Akgül adeta teyakkuz halindeydi. Tartışmalı mahallenin seçim sonuçları gelmeye başladığında ise nefesler tutuldu. Sonuç bir kez daha muhalif liste lehine oldu. Önceki seçimleri 4 oyla kazanan beyaz liste, bu kez 49 oy fark atarak, 363 delegenin desteğini aldı. Mavi liste ise 314 oyda kaldı. Çiğli'de Ataşehir'den başka; Atatürk, Ahmet Efendi, Gazi Mustafa Kemal, Kaklıç, Sasalı, İZKENT, Çağdaş, EVKA 5, Güzeltepe ve Maltepe mahallelerinde de delege seçimleri yapıldı.

AKSÜNGER DELEGE SEÇİLDİ

Evka-5 Mahallesi’nde 26 delegeyi kazanmak için 3 liste çıktı. İl Disiplin Kurulu Yöneticisi Yaşar Sert’in yer aldığı liste ile diğer iki liste yarıştı. Çiğli’de tüm mahallelerde muhalif kanatta yer alan İlçe eski başkanı ve İl Yöneticisi Utku Gümrükçü’nün mahallesi İZKENT’te beyaz ve mavi liste yarıştı. Gümrükçü’nün beyaz listesi karşısında ilçe ve belediye destekli mavi listede Tekin Sönmez, İbrahim Ün gibi isimler öne çıktı. Sasalı’da ise tek listeli bir seçim yaşandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, İl eski yöneticisi Ülkümen Rodoplu, Sasalı eski Belediye Başkanı Veli Kasap gibi isimler, buradan delege seçildi. Harmandalı’da ise seçim bugün yapılacak. Bornova’da bu hafta sonu EVKA 3 Mahallesi’nde seçim yapıldı. 23 delege için çift listeli bir yarış yaşandı. Buca’da ise Kuruçeşme, Menderes, Dumlupınar ve İZKENT mahallelerinde seçim heyecanı yaşandı. Kuruçeşme Mahallesi’nde 10 delege için çift liste çıktı. Dumlupınar’da da 6 delege için çift liste çıktı. Foça, bu seçimlere de çarşaf liste ile gitti. İlçede Mustafa Kemal Atatürk, Fevzi Çakmak, Atatürk, İsmet Paşa ve Fevzi Paşa mahallelerinde sandık kuruldu.

Karşıyaka'da gergin anlar

Karşıyaka’da Dedebaşı, Zübeyde Hanım, Latife Hanım ve Şemikler'de seçim heyecanı yaşandı. Şemikler'de seçim gergin başladı. Şemikler dışından gelip ilçe yönetiminin listesine destek verdiği ileri sürülen kişilerle, Şemikler'de muhalif olan liste arasında tartışma çıktı. Eski Disiplin Kurulu Başkanı Necat Yılmaz ile ilçeye yakın olan grup arasında tartışma yaşandı. Çevredekilerin araya girmesi ile olay büyümeden engellendi. Öte yandan Zübeyde Hanım Mahallesi’nde çift liste çıktı. Beyaz liste 254 turuncu liste ise 125 oy aldı. Dedebaşı Mahallesi’nde 20 delege için çıkan beyaz listede; Belediye Meclis Üyesi ve İl Yöneticisi Murat Öğüt, Meclis Üyesi Faruk Yıldırım, Nefise Kaçar gibi isimler yer aldı. Dedebaşı Mahallesi sandık sonucuna göre, beyaz liste 236 oy, karşı liste ise 193 oyda aldı.

Konak'ta uzlaşı

Konak'ta; Boğaziçi, Cengiztopel, Çaha Bey, Emirsultan, İsmetpaşa, Mehmet Akif, Murat, Trakya, Ulubatlı, Yeşiltepe ve Zeytinlik mahallelerinde tek listeli seçimler yaşandı. İlçede yalnızca Anadolu Mahallesi'nde çift liste çıktı.