İzmir'de milletvekili olmak isteyenler, destekledikleri siyasi partilerin koridorlarını doldurdu. AKP, İYİ Parti ve MHP'de yönetimlerden, adaylık için çok sayıda istifa yaşandı. CHP ve HDP'de ise yönetim, fire vermedi.

24 Haziran'da milletvekili aday adayı olmak isteyen kamu görevlileri, il başkanları, belediye başkanları için istfa süresi doldu. Partiler, dün (perşembe) saat 17.00'ye kadar başvuruları kabul etti. İzmir'de özellikle İYİ Parti, MHP ve AKP yönetim kurulu üyelerinden çok sayıda isim, koltuklarından kalktı.

AKP'de, Teşkilat Başkanı Abdurrahman Tosun, İl Sekreteri Ayşe Neşe Edebali, il başkan yardımcıları Adnan Yılmaz ile Nilüfer Karadal, İl Yöneticisi Mehmet Tozlu ve Ömer Gültekin, Kemalpaşa İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar, Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, Seferihisar İlçe Başkanı Hamit Nişancı, Narlıdere İlçe Başkanı Aslan Bilgi görevlerinden istifa ederek aday adayı oldu. Bazı kamu görevlileri de meclis hayaliyle görevlerinden ayrıldı. Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi genel cerrahi bölümünde doktorluk yapan Mehmet Bayındır ve Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, AKP'den aday adayı olmak için başvurdu. Meclis üyelerinden ise İzmir Büyükşehir Belediyesi AKP Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Özen Kızılırmak, Konak Belediyesi Meclis Üyesi Ebru Aslıer, Bayraklı Belediye Meclisi Hayrettin Güngör, istifa etti. Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses de İzmir'den milletvekili aday adayı oldu.

CHP YÖNETİMİNDE İSTİFA YOK


CHP İzmir il yönetim kurulunda milletvekili aday adaylığı için istifa eden olmadı. CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar ile Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik istifa etti. CHP'den aday adayı olan diğer isimler ise şunlar: "İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Turgay Bozoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Bayındır ve Tire Yerel Hizmet Şube Müdürü Mustafa Anıl Feroğlu, Bornova İlçe Yöneticisi Selma Nalbantoğlu, Karayolları 2'nci Bölge Müdürlüğü'nde memur olan Ali Kemal Elitaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hamdullah Akgül. DİSK Genel Başkanı Kani Beko."

MHP YÖNETİCİLERİ İSTİFA ETTİ


MHP İzmir il yönetim kurulu üyelerinden Taşkın Işık, Ali Peynirci, Kutlay Önder, Ahmet Coşar, Mustafa Cintaş, Nimet Uyar, Salim Arduçlu milletvekilliği aday adaylığı için görevi bırakırken yine Ege Üniversitesi eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kalyoncu ile Ödemiş Belediyesi Meclis Üyesi Ceyhun Kınlı da milletvekili olmak hedefiyle görev bıraktı.

REKOR İYİ PARTİ'DE


İYİ Parti İzmir il yönetim kurulunda rekor istifa oldu. İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı görevini bırakan Yıldırım Ulupınar'ın yanı sıra yönetimden 19 kişi istifa etti.

İl yöneticileri Hüsmen Kırkpınar, Çağrı Özdemir, Galip Çetin, İbrahim Dönertaş, Lütfü Kılıç, Esra Akkaş, Kamil Ergenekon, Bülent Kırılmaz, Ülkü Doğan, Murat Kapkaç, Erhan Atlı, Sinan Çiğdem, Şükran Yörük, Erhan Atlı, Osman Çandır, Tülay Yaman, Armağan Abacıoğlu, Cengiz Üretmen, Adnan Selvi görevlerinden ayrıldı. İYİ Parti'de bazı ilçe başkanları da görev bıraktı. Balçova İlçe Başkanı Serap Özöktem, Ödemiş İlçe Başkanı Anıl Selek, Güzelbahçe İlçe Başkanı Nurdan Ermin, Tire İlçe Başkanı Salih Atakan Duran, görevi bıraktı. Türkiye Kamu Sen İzmir İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol da İYİ Parti'den aday adayı oldu.