Son günlerde MHP'den peş peşe gelen istifa haberleri, İzmir İl Teşkilatı'nın tepkisini çekti. İl Başkan Yardımcısı Şanlı; “Bir grup cenah istifa dilekçesi olarak hazırlanmış matbu evraklarla ilçe ilçe dolaşarak, parti üyelerimize bu evrakların altına imza attırmaya çalışmakta” dedi.

Haber / Umut KARAKOYUN

MHP İzmir İl Teşkilatı'ndan, partiden istifa edildiğine dair haberlere çok sert bir dille yalanlama geldi. İl Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı, istifaları 'sözde' diye nitelendirirken, haberleri de gülerek izlediklerini belirtti. Şanlı; “Aslı ve astarı olmayan sosyal medya ve basında çıkarılan sözde istifa haberlerini sadece gülerek izliyorum. Kamuoyunda yansıtılan algı ile gerçekler çok farklı. Bir grup cenah istifa dilekçesi olarak hazırlanmış matbu evraklarla ilçe ilçe dolaşarak ve parti üyelerimize bu evrakların altına imza attırmaya çalışmaktadırlar. Fakat hiçbir yerde itibar görmemektedirler” dedi.

ART NİYET VAR

Yaşananları dikkatlice takip ettiklerini söyleyen Sayit Şanlı, bu kişilerin MHP için çalışmadıklarını söyledi. Şanlı; “Kaldı ki defalarca bu güruh tarafından yaptıkları açıklamalarda Ülkücülük yada Milliyetçilik gibi bir dertlerinin olmadığını, toplumun bütün katmanlarını içine alan bir yapı oluşturacaklarını, her kesimden insanlara açılacaklarını dile getirmişlerdir. Hal böyle iken neden ülküdaşlarımızı istifa etmeleri için ikna çabaları içinde oldukları art niyetliliğin en büyük delilidir” dedi.

KİŞİLİKSİZLER SUÇLAMASI

Bu kişilerin niyetinin üzüm yemek değil bağı talan etmek olduğunu kaydeden Şanlı, milliyetçi ve ülkücü hareketin mensuplarının buna asla müsaade etmeyeceğini belirtti. Şanlı, açıklamasında oldukça sert ifadeler kullanırken, 'kişiliksizler' ifadesi ise hayli dikkat çekti. Şanlı, şunları söyledi: “Bu çalışmaların içeresinde yer alan, kapı kapı dolaşarak MHP’den istifa edin diyerek çalışan bu kişiliksizleri çok iyi biliyoruz. Bu güruh son seçimlerin tamamında bırakın MHP için çalışmayı, oy vermeyip aleyhte çalışarak MHP'ye oy vermeyin diyebilecek kadar alçalmışlardır. Teşkilatın sorumlu bir yöneticisi olarak son kez uyarıyorum. Çekin ellerinizi Ülkücülerin üzerinden ve uzak durun teşkilatlarımızdan. Bizler teşkilatlarımızla birlikte 2019 yılında yapılacak olan seçimlere kitlenmiş olup var gücümüzle çalışıyoruz. zaten milliyetçi ve ülkücü vicdanlarda yok hükmündesiniz. Siyasetin çöplüğünde en kısa zamanda yerinizi alacaksınız.”