2019 seçimlerine hazırlanan MHP İzmir Teşkilatı, son günlerde ciddi çalışmalar ortaya koymaya başladı. Üye sayısını arttırmak için yoğun mesai harcayan teşkilat, 2019 için mahalle temsilcileri de belirliyor.

Haber / Umut KARAKOYUN

İlçe teşkilatları tarafından belirlenecek olan mahalle temsilcileri, kendi bölgelerinde yaşayan vatandaşların; doğum, ölüm, asker uğurlaması, düğün gibi önemli etkinliklerinde partiyi haberdar edecek. MHP’li yöneticiler de vatandaşları iyi ve kötü günlerinde yalnız bırakmayacak. Ancak bir istisna var. MHP’liler, HDP’lilerin cenazeleri de dahil hiçbir etkinliğinde yer almayacak. MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı; "Mahallede olan; doğum, düğün, ölüm, asker uğurlaması gibi etkinlikler olduğunda mahalle temsilcisi ilçe yönetimini uyaracak. Cenazeler olduğunda gidip vatandaşın acısını paylaşacaklar. Sağcı, solcu, AKP’li, CHP’li olması fark etmiyor. HDP hariç bütün siyasi pati mensuplarının kim olursa olsun oraya gidilecek ve taziyede bulunulup acıları paylaşılacak. Amacımız riya değil. Amacımız başkalarının yaptığı gibi takıyye yapmak değil. Gerçekten Türk milletinin her ferdini de ayrılmaz bir bütün olarak görüyoruz. İnsanlarımıza giderken oy hesabı yapmıyoruz. ‘Bu mahalleye gidersek oy alırız, şuna mahalleye gitmeyelim’ gibi oy avcılığı peşinde değiliz. Nerede olursa olsun herkese ulaşma niyetindeyiz” dedi.

KENDİMİZE ÇEKECEĞİZ

Şanlı, eleştirilerini isim vermeden İYİ Parti’ye de yöneltti. Şanlı, şunları söyledi: “Ülkücü ülkücüye, kardeş kardeşe düşürüldü. Ama biz bunlarla ilgili defteri kapattık. Bundan sonraki süreçte art niyetli insanlarla işimiz yok. Onların gitmelerini istiyoruz. Ama masum insanlar var. Onların peşinden giden, onları tanımayan, yalan yanlış ifadelerle kafaları karıştırılan arkadaşlarımıza tek tek ulaşıp onlarla görüşüp, partimizi cazibe merkezi yaparak onları tekrar kendimize çekmek istiyoruz” dedi.