Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir il teşkilatı, Kurban Bayramı’nın ikinci gününde  bayramlaşmak için bir araya geldi.MHP İzmir  İl Başkanı Necat Karataş, "MHP’nin kırmızı çizgileriyle çelişmeyen herkesin MHP çatısı altında yeri var" dedi.

Ardından İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’a sözü getiren Karataş, "Ülkücü elinde hançerle dolaşmaz. Fahrettin Yokuş’u kim kucaklamak istiyorsa MHP’de yeri yoktur. Kabul edemeyiz" diye konuştu.

MHP İzmir il teşkilatı, Kurban Bayramı’nın ikinci gününde, bayramlaşmak için Kültürpark’ta bulunan Göl Gazinosu’nda bir araya geldi. MHP Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu’nun yanı sıra, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, il yöneticileri ve çok sayıda partilinin katıldığı bayramlaşma töreninde konuşan İl Başkanı Necat Karataş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin "Vatanın bölünmez bütünlüğü hassasiyeti olan herkese MHP’nin kapısı açıktır" sözünü hatırlattı.  Aynı çağrıyı kendisi de yineleyen Karataş, "MHP’nin kırmızı çizgileriyle çelişmeyen herkesin MHP çatısı altında yeri vardır. Buradan biz de İzmir teşkilatı olarak sesleniyoruz, davette bulunuyoruz; ‘MHP’de ben varım’ diyecek olan, ‘siyaseten yürüttüğü çizgiyi kabul ediyorum, ‘Türk Milleti’nin var etme mücadelesinde ben de varım’ diyen herkese kapımız sonuna kadar açık. Herkesi partimize davet ediyoruz" diye konuştu. Karataş, "Burada kardeşliği vurgularken bir şeyi unutmamak lazım. Geçmiş zamanda MHP’de fitneye odak olmuş ve dedikodu üretmede mahir olan, diğer taraftan da her süreçte elinde hançerle dolaşan insanların bırakın MHP’de, siyasi partilerin hiçbirinde olmaması gerektiği kanaatindeyiz. Elinden hançeri bırakmayan, fırsat kollayan hiçbir kimsenin MHP kadrolarında olmasına imkan yok" dedi.

‘KAMU-SEN’E DÖNEM GAYTERİ OLANLAR VAR’


Karataş, partililere uyarılarını "'Gönlü bize dönük olan herkesi kucaklayalım' derken kucaklamamız gerekenleri ve kucaklamamamız gerekenleri unutmayalım. Kucaklama hastalığına kapılmayalım. Davette bulunalım, partimize çağıralım, ama MHP’ye fitne ve dedikodu taşıyacak kimselerin de burada olmasına izin vermeyelim" sözleriyle sürdürdü. Karataş, "Devlet Bahçeli’ye çirkin şekilde hakaret eden Fahrettin Yokuş gibi bir kişiyi hangi birimiz kucaklayabilir" diye sorarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "O da ülkücüdür, öbürü de ülkücüdür. Ülkücünün bir tarifi var. Ülkücü bir dava adamıdır, ülkücü aklıselim insandır. Ülkücü birliğe, kardeşliğe önem verir. Ülkücü elinde hançerle dolaşmaz. Fahrettin Yokuş’u kim kucaklamak istiyorsa MHP’de yeri yoktur. Kabul edemeyiz. Geçmiş zamanda başbuğumuzun emaneti olan Kamu-Sen’de uzun yıllar görevler yapmış, zaman zaman sıkıntılar yaratmış birinin oradan ayrılıp başka siyasi partiye sürüklendiğini hepimiz biliyoruz. Bu şahsiyet ve bu tipteki insanların MHP’ye geri dönmeyi bırakın, Türkiye Kamu-Sen’deki eski yerlerine dönme gayretleri olduğunu biliyoruz. Buna imkan yoktur. Kabul etmeyeceğiz. Bunu hatırlatmayı MHP mensubu ve il başkanı olarak kendime görev ediniyorum. MHP genel başkanına, divanına, yetkili kurullarına ağza alınmayacak hakaretlerde bulunanlara müsamaha göstermeyeceğiz."

ORTAK HAREKET ÇAĞRISI


Açıklamasında parti içi mesajlar da veren Karataş, ülkücülerin olumsuz gelişmelere karşı ya da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, partinin yetkili kurullarına yönelik hakaret edenlere karşı hep beraber neden tepki gösterilmediğini sordu. Karataş, “Birilerinin bu fitne fesadın yükselmesini beklediği dönemde ülkücü camia topyekun güzel şeylerde bir araya geliyorsa bu olumsuzlukta da böyle beraber bir tepki göstermemiz gerekir. Bir hedefe yürüyeceksek her noktada birliği saplamalıyız. Tüm dava arkadaşlarımızın bu konuda hassasiyet göstermesini bekliyorum. Bizler bugün de yarın da liderimizin tüm olumlu işlerinde omuz omuza olmaya yemin etmiş bir hareketin mensuplarıyız. Yemin ettik. Ülkücü hareketin tüm mensuplarının aynı noktada olması gerekiyor" dedi.

'ADAYLIK BAŞVURULARI BAŞLASIN'


Bayram tatilinin ardından yerel seçimler için çalışmalara başlayacaklarını da açıklayan MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, "Mahalli idareler seçimlerine yönelik çalışmaları bayramdan sonra devam ettiriyoruz. MHP 2019 mahalli idareler seçimine hazırlığını yapacak ve Allah’ın izniyle zaferle çıkacaktır. İki hafta önce ilçe başkanları toplantısında ilçe başkanı kardeşlerimizle bu konuyu görüştük. İlçelerinizde sevilen, sayılan, belediye başkanı olduğu takdirde halka hizmeti götürecek olan, bu yeteneğe, donanıma sahip olan arkadaşların başvuruları size gelir. Bunlar sizde kalsın ama bizimle paylaşın. MHP büyükşehir ve 30 ilçede belediye başkan adaylıkları konusunda değerlendirmelere başlamıştır. Belediye meclis üyelerimizin tespitinde azami hassasiyeti göstererek yine semtinde, mahallesinde, sokağında sevilen, ‘işte MHP’nin meclis üyesi budur’ diyebileceğimiz arkadaşlarımızla da meclis üyeliği konusunu değerlendirmeye başlayabiliriz" diye konuştu.

MHP ADAYLARIN KRİTERLERİNİ DE BELİRLEDİ


Yerel seçimlerde aday olacak kişilerin kriterlerine dair de bilgi veren Karataş, MHP’li belediye başkanlarını örnek gösterdiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Her şeyden önce Türk milletinden yana, bölünmez hassasiyeti olan adaylar olmalı. Diğer yandan MHP’nin kazanmış olduğu belediyelere bakıldığı zaman yapmış oldukları çalışmaya bakınız. İzmir’de bir örnek var. Aliağa Belediyesi'nin yaptığı çalışmaları yapacak 29 ilçe belediye başkan adayı istiyoruz. Büyükşehir’de de. Birçok örnek var. Yanımızda Manisa var. O çalışmayı, gayreti gösterecek bir adayımız da mutlaka olacaktır."

'GİRECEĞİZ VE KAZANACAĞIZ'


Konuşmasının devamında yerel yönetimleri eleştiren MHP’li Karataş, İzmirli'nin oy vereceği ve hizmet getirecek dava arkadaşı aradıklarını söyledi. Karataş, “İzmir’in hali ortada. İzmir’in mevcut anlayışla derlenip toparlanacağını, İzmir’e hizmetin götürüleceğini beklemiyoruz. İzmirli burada hemfikir ama İzmirli oy vereceği ve hizmet alacağı dava arkadaşı arıyor. Diğer illere bakıldığı zaman bu bariz bir şekilde ortada. ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni kazanabilir miyiz’ diye soruyorlar. İddiamız olmalı. Kazanmak ne demek? İddialıyız. Gireceğiz ve kazanacağız. Bayram ertesinden çalışmalara başlayacağız. Genel merkezimizden aksi bir talimat gelmediği sürece bu çalışmalar durmayacak" dedi. Konuşmaların ardından partililer bir biri ile bayramlaştı. DHA