Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Necat Karataş sosyal medya hesabında yaptığı bir açıklamayla il başkanlığı görevini “başka bir dava arkadaşına” devrettiğini bildirdi. Kulislerde Karataş'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterileceği konuşuluyor.

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Necat Karataş, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı bir açıklamayla il başkanlığı görevinden ayrıldığını duyurdu. Necat Karataş'ın facebook ve twitter üzerinden yayınladığı mesaj şöyle:
“21 Ekim 2011 Tarihinde Hareketin Lideri, Muhterem Genel Başkanım Devlet BAHÇELİ Bey tarafından atandığım MHP İzmir İl Başkanlığı görevimi bir başka Dava arkadaşıma devrediyorum.
Bu güne kadar ifa ettiğim bu kutlu görevle beni onurlandıran LİDERİM Devlet BAHÇELİ beye Şükran’larımı arzediyor ellerinden öpüyorum. ALLAH Başımızdan eksik etmesin.
Görev sürem boyunca bizden desteğini esirgemeyen, Partimizin her kademesinde görev yapan başta Genel Merkez yöneticileri ve görevlileri olmak üzere, İzmir’de birlikte görev yaptığım İl Yöneticisi İlçe Başkanı ve yöneticilerine, Ülkü Ocakları Başkanları ve yöneticilerine Vakıf, Sendika Başkanı ve yönecilerine ve Hareketin Mensubu vefakar cefakar yiğit Dava arkadaşlarıma Ülküdaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim.
ALLAH hepinizden razı olsun.
Hareketin bir evladı olarak; Bundan böyle LİDERİMİZ Devlet BAHÇELİ Beyin emrinde teşkilatımızın yanında bir nefer olarak mücadele edeceğimi, elimden gelen bütün gayreti ortaya koyacağımın bilinmesini isterim.
Bir Başka Görevde Buluşmak dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Muhterem LİDERİM
Sözün Sözümüz
Yolun Yolumuzdur”

MHP İl Başkanı Necat Karataş, ülkücü camianın yakından tanıdığı ve teşkilatın pek çok kademesinde görev almış, partinin en zor günlerinde sorumluluk ve inisiyatif kullanan bir isim. Karataş'ın MHP'den kopmaların olduğu ve İYİ Parti'nin kurulduğu dönemde partiyi birarada tutma yolunda sarf ettiği efor ve gösterdiği performansın Devlet Bahçeli tarafından takdirle karşılandığı biliniyor. Ülkücü camiaya yakın çevrelerde Necat Karataş'ın görevi bırakması, onun daha iyi bir görev için hazırlandığı şeklinde yorumlandı. Nitekim Karataş'ın da veda mesajında, “Bir Başka Görevde Buluşmak dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullanması da dikkat çekti. Ülkücü camiada Necat Karataş'ın MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterileceği konuşuluyor.