Antalya'da Belediye Başkanları Toplantısı'nda konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, MHP'nin İstanbul, Ankara ve İzmir'de aday göstermeyip AKP'nin adayı 'kim olursa olsun' destekleyeceğini söyledi.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

-Hiç kimse vazgeçilmez değildir. Hiç kimse davadan önemli değildir. Ne yaptığımızı nereye varmak istediğimizi dar aklıyla sorgulayanlar yoldan şaşıranlardır. Yoldan çıkan davanın önünde engeldir.

-İpte cambazlık yapanlara hayranlıkla bakamayız, izin veremeyiz. Millet bize görev yüklüyor, vatan bizden hizmet bekliyor.

-PKK'lı Demirtaş'a el sallayan AİHM'in haksız, hadsiz, hukuksuz kararından memnun olan sadece CHP ve HDP değildir İP'de bunların arasına kaydını yaptırmıştır. PKK'lı Demirtaş'la ilgili çamur karar rezilliktir.

-Cumhur İttifakı'nın devamı milli beka için mecburidir.

-MHP Türkiye'nin yanında Cumhur ittifakının tarafındadır.

-İstanbul'da aday göstermeyebileceğimizi söylemiştim fakat sonra bazı olumsuzluklar vuku buldu. Amacımız ya anlaşılmadı ya da istenmedi.

-Biz Cumhur ittifakına hiç taktiksel bakmadık.

-Açıkça ilan ediyorum. İstanbul'un yanı sıra Ankara ve İzmir'de aday göstermeyeceğiz. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin adayları kim olursa olsun 3 büyük şehirde desteğimiz tam olacaktır. Bu irademizde pazarlık yoktur, gizli anlaşma yoktur, al ver süreci olmamıştır. Diğer her yerde adaylarımız vardır, adaylığı belli olan dava arkadaşlarımız da çalışmalarına devam etmektedir.

-Bir başka önemli kararımızı daha açıklıyorum. Zillet ittifakının paydaşı olan CHP, HDP ve İP nerede ortak aday çıkarırsa mücadele edeceğiz. Karşılarında bizi bulacaklar