Almanya Başbakanı Angela Merkel, yeni tür korona virüsünün Avrupa’da yayılma hızının yavaşlatılması gerektiğini söyledi. Merkel, virüsün nüfusun yüzde 60 ila 70’ine bulaşmasının beklendiğini, asıl meselenin yayılmayı engellemek olduğunu vurguladı.

Merkel Berlin’de düzenlediği basın toplantısında, “Hepimiz korona virüsünün Avrupa’ya geldiğini anlamalıyız” deyip şöyle devam etti: “Virüsün buradayken, halkın bağışıklığı yokken ve bir terapi bulunamamışken, nüfusun yüzde 60 ila 70’i enfekte olacaktır. Sürecin, virüsün yayılmasının yavaşlatılması yoluyla, sağlık sistemine aşırı yük binmesini engellemeye odaklanması gerekir.” Merkel, “Mesele, zaman kazanmak” dedi.

Almanya Başbakanı’nın, Avrupa Birliği’ne de bir çağrısı vardı. Virüs nedeniyle ülkelerin birbirinden tecrit edilmemesi gerektiğini söyleyen Merkel, “AB ülkelerinin her biri, coronavirüsünün ekonomik etkisine karşı koyma çabalarına katkıda bulunmalı” diye konuştu. Merkel, korona virüsüne karşı Avrupa’nın büyüme ve istikrar politikalarının esnek bir şekilde ele alınması gerektiğini de söyledi.